На Київщині вшанували пам’ять Героїв Крут, – Руслан Кравченко

На Київщині вшанували пам'ять Героїв Крут, - Руслан Кравченко

На Київщині сьогодні, 29 січня, вшанували пам’ять Героїв Крут. Очільник КОДА Руслан Кравченко у своєму зверненні також подякував тим, хто сьогодні продовжує відстоювати суверенітет, незалежність та право самим визначати своє майбутнє.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні начальника Київської обласної державної адміністрації (КОДА) Руслана Кравченка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Крут – тих, хто відстояв незалежність України від ворогів, тих, хто віддав свої життя за наше майбутнє. Герої Крут стали символом незламності, мужності та віри. Памʼятаємо їх подвиг! Сьогодні цей подвиг повторюють всі, хто стоїть на захисті нашої держави. Вічна пам’ять всім, хто поклав заради України своє життя!”, – написав Кравченко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Очільник КОДА також подякував тим, хто сьогодні продовжує відстоювати суверенітет, незалежність та право самим визначати своє майбутнє.

Довідка: День пам’яті полеглих у бою під Крутами – пам’ятна дата боротьби за незалежність України. Бій між Армією УНР і Червоною гвардією, що відбувся 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути, за 130 кілометрів на північний схід від Києва був успішним для оборонців української державності — наказ командування було виконано, стрімкий наступ ворога наші зупинили, а здійснюючи організований відступ, зруйнували за собою колії й мости. Московські нападники втратили боєздатність на чотири дні. Ця затримка дала змогу українській делегації укласти Берестейський мир, який врятував молоду українську державність. У березні 1918 року, після підписання Берестейського миру, з поверненням уряду УНР до Києва, за рішенням Центральної Ради від 19 березня 1918 року було вирішено урочисто перепоховати полеглих студентів на Аскольдовій Могилі в Києві.

Читайте: Київщина передала 500 FPV-дронів і чотири пікапи військовим 72-ї бригади Чорних Запорожців, – Руслан Кравченко

Фото: Руслана Кравченка

КиївВлада

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4