На ремонт Васильківської лікарні спрямовують понад сотню мільйонів гривень

На ремонт Васильківської лікарні спрямовують понад сотню мільйонів гривень

До кінця 2025 року хірургічний корпус Васильківської лікарні повинні капітально відремонтувати за 63,27 млн гривень. За ці кошти серед іншого планується утеплити будівлю та оновити комунікації. Також профільне управління міськради Василькова шукає підрядника по капремонту дитячого корпусу цього медзакладу, запланувавши витратити на нього майже 39 млн гривень.

Як стало відомо КВ з оголошення електронної системи ProZorro, 23 липня 2024 року Управління житлово-комунального господарства, будівництва та благоустрою Васильківської міськради уклало з ТОВ “Нові теплотехнології” (*) договір на проведення капремонту хірургічного корпусу КНП “Васильківська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування” по вул. Декабристів, 87 у Василькові. Ціна договору склала 63,27 гривень.

За умовами договору до кінця 2025 року підрядник повинен буде утеплити покрівлю та фасади, відремонтувати ганки, сходи та пандуси, облаштувати заземлення та блискавкозахист, прокласти внутрішні мережі, змонтувати ліфти, медичне устаткування та меблі, оновити пішохідні доріжки та під’їзди, відновити газони.

Договір з ТОВ “Нові теплотехнології” уклали без конкуренції, бо його пропозиція була єдиною в тендері.

Замовити капремонт хірургічного корпусу лікарні вдалося з другої спроби. Перша аналогічна закупівля була оголошена Управлінням житлово-комунального господарства, будівництва та благоустрою Васильківської міськради наприкінці квітня поточного року, але її відмінили через помилку “в частині визначення способу розрахунку ціни тендерної пропозиції учасника”. До речі, учасником в тій закупівлі було також тільки ТОВ “Нові теплотехнології”.

Зазначимо, що 12 липня 2024 року Управління житлово-комунального господарства, будівництва та благоустрою Васильківської міськради оголосило також тендер на проведення капремонту дитячого корпусу цієї лікарні, який було пошкоджено внаслідок військової агресії рф. Заплатити за вказані роботи готові майже 39 млн гривень. Тендер перебуває на етапі подання пропозицій.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Нові теплотехнології” зареєстровано в 2006 році в Маріуполі Донецької області. З липня 2022 року компанія має “прописку” в Запоріжжі. Засновник та керівник – Максим Любинцев, який має реєстрацію в тимчасово окупованому Маріуполі.

За даними Сlarity-project, за результатами участі у публічних закупівлях ТОВ “Нові теплотехнології” отримало 120 підрядів на 428 млн гривень. На найбільшу частину цих коштів фірма отримала замовлень від підрозділів Маріупольської міськради до початку повномасштабного вторгнення рф на роботи в медзакладах, зокрема, міської лікарні №4 ім. Мацука.

Як стало відомо з ухвали Ленінського райсуду Дніпропетровська від 27.06.2024 червня, ремонти хірургічного корпусу міської лікарні №4 ім. Мацука у 2020-2021 роках стали предметом кримінального провадження (внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42021052700000027 від 16.06.2021 року, ч.4 ст.191 КК України). У вказаному документі йдеться про те, що у період 2020-2021 років службові особи ТОВ «Нові теплотехнології» можливо привласнили виділені на ремонт цієї лікарні бюджетні кошти у великих розмірах. Станом на 30 липня поточного року, як повідомили КВ у ТОВ “Нові теплотехнології”, в рамках розслідування вказаного кримінального провадження жодній особі про підозру не повідомлено.

Раніше КВ повідомляла, що на Київщині ТОВ “Нові теплотехнології” серед іншого залучалося до виконання поточних ремонтів пошкоджених війною житлових будинків селища Гостомель. 

Читайте: Фірмі із Маріуполя дали освоїти понад 11 млн гривень на відновленні Гостомеля

Управління житлово-комунального господарства, будівництва та благоустрою Васильківської міськради очолює Валентина Савчук. Васильківською місьрадою керує Наталія Баласинович.

** ТОВ “Нові теплотехнології” (код ЄДРПОУ: 34027947)

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Альона Момот

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4