На станції метро «Звіринецька» встановили перші літери назви (фото)

У ніч з 1 на 2 травня на станції метро «Звіринецька» з колійних стін демонтували стару назву «Дружби народів» та встановили два з чотирьох необхідних комплектів нової назви. 

Про це, як стало відомо КВ, повідомляє КМДА з посиланням на КП «Київський метрополітен».

“Один комплект назви станції «Звіринецька» має 13 символів, а вага однієї літери – від 5 до 6 кг. Загалом для цієї станції виготовлено 52 символи, які можна встановити лише вночі, коли відсутній рух поїздів та напруга на контактній рейці. Решту написів змонтують в одну з наступних ночей”, – йдеться у повідомленні.

Автором шрифтів для цієї станції став шрифтовий дизайнер, фахівець Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Богдан Гдаль. Створюючи новий напис, дизайнер відштовхувався від того, що Звіринець – відома ще з часів Київської Русі історична місцевість між Печерськом, Видубичами, Теличкою і Чорною Горою. Тож і шрифт мав бути відповідним.

Виготовляли історичні шрифти вручну в майстерні «Ливарний двір», яка створила літери й для станцій «Площа Українських Героїв», «Почайна», «Васильківська» та «Голосіївська». Саме ця майстерня стала переможцем торгів на майданчику публічних закупівель Prozorro.

Нагадаємо, що на початку квітня нові літери змонтували на станції метро «Площа Українських Героїв». Станом на зараз роботи з перейменування двох станцій метрополітену фактично завершено.

Нагадаємо, що у травні минулого року депутати Київської міської ради підтримали рішення про перейменування двох станцій метрополітену, зокрема станцію «Площа Льва Толстого» на «Площу Українських Героїв» і станцію «Дружби народів» – на «Звіринецьку».

Процес перейменування проходив поетапно. Спочатку замінили покажчики руху поїздів на колійних стінах, далі нанесли нові назви на світлові покажчики напрямку руху пасажирів і замінили лінійні схеми у вагонах. Також перезаписали звукові оголошення, які транслюють у рухомому складі та на балюстрадах ескалаторів.

Читайте: Столична влада показала, як для станцій метро “Площа Українських Героїв” та “Звіринецька” вручну створюють нові літери (відео)

Фото: КМДА

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4