Нардепку, підозрювану у незаконному збагаченні, відпустили під поручительство Арахамії та Кіма

Нардепку, підозрювану у незаконному збагаченні, відпустили під поручительство Арахамії та Кіма

Слідчий суддя ВАКС 23 жовтня 2024 року застосував до народної депутатки України, яка підозрюється у незаконному збагаченні, запобіжний захід у вигляді особистої поруки.  З огляду на наведені деталі справи, йдеться про членкиню фракції “Слуга народу” Ірину Кормишкіну (раніше – Аллахвердієва).

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Згідно з повідомленням, поручителями суд визначив двох осіб: голову фракції Верховної Ради України Д. Арахамію та голову однієї з обласних військових адміністрацій В. Кіма.

Зазначається, що на підозрювану покладено виконання процесуальних обов’язків:

  • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну;
  • утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами.

Термін дії обов’язків – два місяці. Питання щодо оскарження запобіжного заходу буде вирішено після ознайомлення з повним текстом рішення суду.

У САП зауважили, що у межах досудового розслідування було встановлено, що нардепка у 2021-2022 роках набула у власність активи, які на понад 20 млн гривень перевищують офіційні доходи та заощадження за цей період. За отримані кошти в подальшому народна обраниця через юридичну особу придбала будинок поблизу Одеси, у якому і проживає.

Зважаючи на матеріали справи, йдеться про Ірину Кормишкіну, яка раніше мала прізвище Аллахвердієва (фракція “Слуга народу”). Зауважимо, у червні 2020 року відео зібрання “Слуги народу” у Миколаєві з відвертими розмовами на той час голови партії Олександра Корнієнка і керівника фракції Давида Арахамії здійняло шквал емоцій у мережі.Політики не усвідомлювали, що їхня розмова транслюється, й вільно жартували з людей, які прийшли. Зокрема Корнієнко порівняв Ірину Аллахвердієву з корабельною сосною. “Баба робоча взагалі, як корабельна сосна”, – сказав він, вказуючи, що така проведе сотні зустрічей з виборцями і виграє. Згодом, після розголосу, Олександр Корнієнко вибачився за свої слова.

Як інформувала КВ, підозру народній депутатці за ст. 368-5 КК України (незаконне збагачення) було повідомлено 16 жовтня цього року. 

Читайте: САП повідомила народній депутатці про підозру в незаконному збагаченні на понад 20 млн гривень

Фото:  Facebook Ірини Кормишкіної

КиївВлада

Олександр Попов

Рекомендуємо до перегляду
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
09:00 Масштабного будівництва в столиці висотного житла фактично “під вікнами” башти №5 Київської фортеці може не відбутися завдяки старанням столичного адвоката Олександра Дядюка. Останній…
Banner
QlU7mDx4