Небезпека ракетних обстрілів Києва залишається, – КМДА

Небезпека ракетних обстрілів Києва залишається, - КМДА

У Києві залишається небезпека ракетних обстрілів. Міська влада закликає мешканців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та не порушувати правила комендантської години.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


Містянам нагадали, що що у столиці комендантська година наразі триває з 23:00 до 5:00. Під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці та в інших громадських місцях, переміщатися транспортом без перепустки або пішки. Виходити можна, тільки щоб дійти до найближчого укриття. Також у комендантську годину необхідно дотримуватися режиму світломаскування.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У КМДА зазначили, що  повітряна тривога оголошується тоді, коли сили протиповітряної оборони сповіщають про рух ворожих літаків або запуск ракет. Сирени вмикають щоразу, як з’являється загроза.

У місті спрацьовує електросирена, яка сигналізує на всі райони міста. Також працюють мобільні сервіси для оповіщення про повітряну загрозу. Серед них – міський застосунок “Київ Цифровий” та Telegram-канал КМДА.

Для укриття населення Києва створено фонд захисних споруд цивільної оборони. На мапі позначені сховища цивільного захисту, підземний простір метрополітену, підвальні приміщення житлових будинків, підземні паркінги та інші споруди підземного простору, які можуть бути тимчасово використані для укриття населення.

Метрополітен продовжує працювати у місті як споруда подвійного призначення: як транспорт і як укриття. Під час комендантської години станції метрополітену відповідно до графіку зачинені. Проте у вестибюлях станцій знаходиться поліцейський, який відповідальний за пропуск людей у нічний час. Для виклику поліцейського необхідно натиснути на дзвінок, який знаходиться біля вхідної групи дверей, та зачекати постового поліцейського. 

Нагадаємо, 26 червня рашисти вдарили ракетами по Києву, З житлового будинку в Шевченківському районі в який влучила ракета, евакуювали 25 мешканців, госпіталізували 4 постраждалих. Від цього ракетного удару загинув адвокат Олексій Нікітін.


Читайте: Ракетний обстріл Києва: рятувальники продовжують розбирати завали 


Фото: КМДА


КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4