НСЖУ закликала КМУ заборонити “Укрпошті” звільняти листонош і підвищувати тарифи підписки на друковану пресу

НСЖУ закликала КМУ заборонити “Укрпошті” звільняти листонош і підвищувати тарифи підписки на друковану пресу

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) виступила із заявою: закликає Кабінет міністрів України (КМУ) “відреагувати на критичну ситуацію, викликану масовим звільненням листонош у другому півріччі цього року” акціонерним товариством “Укрпошта”. Спілка журналістів твердить, що тільки у серпні отримала мало не тисячу скарг на те, що НСЖУ називає масштабним закриттям поштових відділень, а заразом звільненням працівників пошти. А крім цього, йдеться ще й про скасування державного регулювання тарифів на поштову доставку українських газет – тобто підвищення “Укрпоштою” тарифів на підписку на друковані видання. Наразі офіційні канали комунікації очолюваного Смілянським АТ не відреагували на заяву НСЖУ.

Про це KВ дізналася з повідомлення очільника НСЖУ Сергія Томіленка 8 вересня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

НСЖУ закликає уряд “пріоритетно відреагувати на критичну ситуацію, викликану масовим звільненням листонош у другому півріччі цього року. На гарячу лінію Спілки журналістів з серпня надійшло майже 800 скарг від громадян, представників місцевої влади, листонош та видавців на масштабне закриття поштових відділень, звільнення листонош, недоставку преси і недоступ до поштових послуг”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім цього, Томіленко від лиця журналістської спільноти каже: “Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з АТ “Укрпошта” намагаються зняти чинне державне регулювання тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою. Це передбачено відповідним проєктом Наказу Міністерства,  оприлюдненому 1 вересня. Водночас редакції українських газет уже отримують повідомлення від регіональних дирекцій “Укрпошти” про ймовірне суттєве зростання поштових тарифів на передплату 2024 року”.

У Національній спілці закликають не відмовлятися від існуючого урядового  регулювання тарифів на доставку української преси, “адже доступна вартість друкованих ЗМІ є особливо важливою в умовах війни”. 

В релізі НСЖУ з посиланням на регіональних журналістів наводяться конкретні цифри, що підтверджують позицію Спілки щодо тарифів на підписку.

“Практика останніх років показує, що Уряд постійно підтримував пропозиції “Укрпошти” щодо тарифів, і вони постійно зростали. Але процедура цього зростання дозволяла друкованим виданням прогнозувати свою роботу і зберігати відносну фінансову стабільність. Натомість, надання “Укрпошті” можливості самостійно встановлювати тарифи поставить друковані видання, які й так на сьогодні є заручниками проблем із поштовою доставкою (спричинених, зокрема, масовим звільненням листонош), на грань повного знищення”, – пише очільник НСЖУ Томіленко.

Нагадаємо, акціонерне товариство (АТ) “Укрпошта” очолює генеральний директор Ігор Смілянський. Наразі офіційні канали комунікації очолюваного Смілянським АТ не відреагували на заяву НСЖУ.

Читайте: “Укрпошта” закуповує сотню кулезахисних шоломів

Фото: Сергій Томіленко, Facebook

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4