Омбудсмен Лубінець: додому з російської неволі повернулися ще 11 українських дітей (фото)

Омбудсмен Лубінець: додому з російської неволі повернулися ще 11 українських дітей (фото)

Уповноважений Верховної Ради (ВР) з прав людини Дмитро Лубінець поінформував про повернення на Батьківщину одинадцятьох дітей, раніше проти волі вивезених російськими окупантами на непідконтрольні Україні території та до рф, а нині за сприяння держави Катар – відомого міжнародного посередника при розв’язанні чутливих питань – повернутих додому. Це шестеро дівчаток (у тому числі дві рідні дворічні сестрички-двійнята), та п’ятеро хлопчиків. Найменшій повернутій дитині – 2 роки, найстаршій – 16. 


Про це KВ дізналася з повідомлення Омбудсмена Дмитра Лубінця.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


Повідомляється, що “№двох діток зустрічали з каретою швидкої, оскільки одна дитинка зовсім не може пересуватися”.


Лубінець каже, що маленьких українців вдалося повернути з тимчасово окупованої території України та з російської теритторії за посередництва Держави Катар та за підтримки ЮНІСЕФ, а також сприяння у роботі Державної прикордонної служби: “Це повернення, як і всі інші, відбулося у межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA”. При цьому, напрацюванням шляху повернення та всім процесом займався Офіс Омбудсмана спільно з іншими органами державної влади. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм Подписаться


“Спільно з нашою командою дітей зустрічав Посол Катару в Україні Гаді Аль-Гаджрі. На жаль, доля дітей трагічна — вони вимушені були пережити окупацію рідних міст, бомбардування та поранення, смерть рідних. Деяких РФ примусово паспортизувала та навіть знайшла їм “опікунів”. Тепер українці вдома”, – поділився Дмитро Лубінець. 


За приблизними оцінками, понад 19 тисяч українських дітей зараз знаходяться в російському полоні. Повернути вдалося лише понад три сотні. 


Як інформувала KВ, 2023 року Палата попереднього провадження ІІ Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента росії володимира путіна та уповноваженої рф з прав дітей марії львової-бєлової – як раз за воєнні злочини у вигляді незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до рф.


Читайте: Україна веде інформаційну кампанію на території рф задля повернення депортованих українських дітей


Фото: Facebook | Дмитро Лубінець


КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4