Першочергове завдання на новий навчальний рік – організація навчання 100% закладів за очною та змішаною формою навчання, – Руслан Кравченко

Першочергове завдання на новий навчальний рік – організація навчання 100% закладів за очною та змішаною формою навчання, - Руслан Кравченко

Начальник Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслан Кравченко провів нараду з головами районів та територіальних громад щодо підготовки закладів освіти до нового 2024/2025 навчального року. Серед головних питань, які обговорювались – питання завершення будівництва нових та капремонтів існуючих укриттів в закладах освіти. 

Про це КВ стало відомо з допису начальника КОВА Руслана Кравченко на сторінці в соцмережі Facebook.

Як зазначив очільник КОВА, до початку нового навчального року залишилось 24 дні. І саме 24 дні залишилось у громад Київщини, щоб підготувати заклади освіти до навчання дітей в офлайн форматі.

Руслан Кравченко розповів, що сьогодні під час наради щодо підготовки закладів освіти до нового 2024/2025 навчального року він говорив з головами районів та територіальних громад. Серед ключових акцентів – питання завершення будівництва нових та капремонтів існуючих укриттів в закладах освіти.

“В деяких громадах є питання щодо темпів будівництва укриттів для шкіл та дитсадків. В першу чергу це стосується Немішаївської, Васильківської, Калинівської та Боярської територіальних громад”, – зазначив начальник КОВА.

Він повідомив, що до початку нового навчального року капітально відремонтують 8 укриттів у Бориспільській, Броварській, Білоцерківській, Пірнівській, Бишівській ТГ. А до кінця 2024 року заплановано завершити капремонти ще 12 укриттів: Бориспільська ТГ – 1, Гірська ТГ – 2, Золочівська ТГ – 1, Калитянська ТГ – 2, Іванківська ТГ – 1, Поліська (реконструкція) – 1, Богуславська – 1, Феодосіївська – 1, Броварська – 1, Боярська – 1.

При підготовці закладів освіти до нового навчального року розпочались та тривають ремонтні роботи в укриттях 107 закладів освіти, з них 25 – капітальні ремонти.

За словами Руслана Кравченка, громади обіцяють, що до початку навчального року мають завершитись всі поточні ремонти в укриттях.

“Перед очільниками районів і громад поставив чітку вимогу: якщо діти з 2 вересня не заходять на повноцінне офлайн навчання через відсутність або неготовність укриттів – ми забираємо виділену субвенцію і перерозподіляємо її на допомогу тим громадам, які зацікавлені в ефективній і швидкій реалізації проектів”, – заявив голова КОВА.

Він нагадав, що у 2023/2024 навчальному році мережа закладів загальної середньої освіти становила 627 шкіл. Із них майже 97% закладів навчалися очно та змішано. Тож, за словами Руслана Кравченка, першочергове завдання на 2024/2025 навчальний рік – організація навчання 100% закладів за очною та змішаною формою навчання.

“Час на розкачку закінчився давно – за три тижні осінь. В області не має бути шкіл, що працюють повністю дистанційно!”- зауважив начальник КОВА.

Читайте: Руслан Кравченко розповів як в Ірпені триває відбудова приватного сектору навпроти ЖК «Ірпінські липки» (фото)

Фото: Руслан Кравченко в Facebook

КиївВлада
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4