Під час Саміту миру США оголосили про виділення понад 1,5 млрд доларів для підтримки народу України

Під час Саміту миру США оголосили про виділення понад 1,5 млрд доларів для підтримки народу України

У суботу, 15 червня, в рамках Саміту миру у Швейцарії, Віцепрезидентка США Камала Гарріс під час зустрічі із Президентом Володимиром Зеленським оголосить, що Сполучені Штати нададуть понад 1,5 млрд доларів для підтримки народу України. Гроші будуть виділені через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Державний департамент.

Про це, як передає КВ, йдеться повідомленні на сайті Білого дому.

Зазначається, що від USAID це включає 500 млн доларів нового фінансування для енергетичної допомоги та перенаправлення 324 млн доларів із раніше оголошених коштів на надзвичайні енергетичні потреби в Україні. Це фінансування направлять на ремонт енергетичної інфраструктури, пошкодженої війною, розширення виробництво електроенергії, заохочення інвестицій приватного сектора та захист енергетичної інфраструктури.

Крім того, Камала Гарріс оголосить про надання понад 379 млн доларів гуманітарної допомоги для вирішення нагальних потреб біженців, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від агресії рф громад.

Також Віцепрезидентка повідомить, що, працюючи з Конгресом, Державний департамент планує надати додатково 300 млн доларів на підтримку цивільної безпеки України для забезпечення життєво необхідним обладнанням українських прикордонників та правоохоронців.

Ці кошти надходять у рамках великого пакету іноземної допомоги, ініційованого Президентом США Джо Байденом.

“З початку повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року Сполучені Штати виділили понад 3,2 млрд доларів на фінансування гуманітарної допомоги та майже 1,5 млрд доларів на допомогу у відновленні енергетичного сектору, створення чистої та надійної енергії та посилення прозорості в сектора”, – йдеться у повідомленні.

Це вже шоста зустріч Віцепрезидентки США Камали Гарріс та Президента України Володимираа Зеленського.

Нагадаємо, у Швейцарії в суботу, 15 червня, почав роботу перший Саміт миру за участі 100 делегацій – 92 країн і 8 міжнародних організацій. 57 країн представлені на найвищому рівні – президентами чи прем’єр-міністрами. З інших країн будуть делегації міністерств закордонних справ. Ввечері п’ятниці на місце проведення, у Бюргеншток, прибув Президент України Володимир Зеленський.

Читайте: Зеленський прибув до Швейцарії на Саміт миру

Як інформувала КВ, Президент України Володимир Зеленський і Президент США Джозеф Байден 13 червня 2024 року підписали двосторонню безпекову угоду між Україною та США. В межах цієї 10-річної угоди Сполучені Штати працюватимуть із партнерами над зміцненням здатності України захищати себе зараз і стримувати майбутню агресію.

Читайте: Україна і США підписали 10-річну безпекову угоду

Фото: архівне, reuters

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Заборонена, але представлена: на Київщині 102 депутати діють від партії “Наш край”
Заборонена, але представлена: на Київщині 102 депутати діють від партії “Наш край”
10:00 Восьмий апеляційний адміністративний суд заборонив діяльність політичної партії “Наш край” за  підривну діяльність певних її членів та проросійську позицію. Все майно, кошти та…
Не догледіли: історія обстежень та ремонтів обваленого Повітрофлотського шляхопроводу
Не догледіли: історія обстежень та ремонтів обваленого Повітрофлотського шляхопроводу
15:00 Життя столиці продовжує вражати своєю різнобарвністю: поки в одному його районі відкривають новий пішохідний міст, в іншому – на очах розсипається старий занедбаний…
Ризики прозорості: Київрада ввела нові правила вуличної торгівлі
Ризики прозорості: Київрада ввела нові правила вуличної торгівлі
09:00 Київрада зробила “фінальний акорд” у питанні реформування сфери вуличної торгівлі. Після створення у квітні 2024 року комунального підприємства (КП) “Київ.Прозоро”, яке має монопольно…
Banner
QlU7mDx4