Під час виходу з Авдіївки деяка кількість українських бійців потрапила в полон, – Тарнавський

Під час виходу з Авдіївки деяка кількість українських бійців потрапила в полон, - Тарнавський

На заключному етапі операції по виходу українських підрозділів з Авдіївки деякі наші військові потрапили до російського полону. Україна звернеться до міжнародних гуманітарних організацій та країн-посередників, щоб забезпечити гуманне поводження рф із полоненими захисниками та боротиметься за повернення наших воїнів додому. 


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні командувача оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” бригадного генерала Олександра Тарнавського.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 


“Вихід особового складу з Авдіївки відбувався відповідно до плану, розробленого з урахуванням різних сценаріїв та можливої зміни оперативної обстановки. Та все ж на заключному етапі операції, під тиском переважаючих сил противника, деяка кількість українських військовослужбовців потрапила в полон”, – повідомив Олександр Тарнавський.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


Він наголосив, що українські інституції звернуться до міжнародних гуманітарних організацій та країн-посередників, щоб було забезпечене гуманне поводження противника з військовополоненими, згідно з нормами Міжнародного гуманітарного права, та щоб наші воїни повернулися на Батьківщину. 


“Боротимемося за звільнення всіх побратимів”, – зазначив Тарнавський.


Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” повідомив, що після виходу з Авдіївки наші воїни займають позиції на другому рубежі оборони.


Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський оголосив про виведення українських підрозділів з Авдіївки та переходу до оборони на більш вигідних рубежах.


Читайте: Головнокомандувач Сирський повідомив про виведення підрозділів ЗСУ з Авдіївки


Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4