Під Києвом через проблеми зі світлом закрили дитсадок

Під Києвом через проблеми зі світлом закрили дитсадок

Під Києвом, в місті Українка, 7 червня призупинив свою роботу дитячий садок “Хоровод”. Роботу дитсадка зупинено через аварійні відключення світла – наявний генератор не “витягує” забезпечення безперебійної роботи харчоблоку. Місцева влада вирішує питання перепідключення закладу на іншу лінію, де світло не вимикають так часто.  

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні голови Української міської ради Олександра Туренка.

“З метою збереження здоров’я дітей, які відвідують ЗДО “Хоровод”, з 07 червня призупинено освітній процес до врегулювання питання щодо забезпечення постійного енергопостачання в закладі”, – повідомив мер міста.

Туренко зазначив, що у зв’язку з вимушеним застосуванням аварійних відключень електропостачання стало неможливим прогнозування та коригування роботи харчоблоку в закладі дошкільної освіти.

Така ситуація веде до порушення Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів та дотримання норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та  дитячих закладах оздоровлення  та відпочинку.

Голова міськради додав, що в садочку має тривати безперервний процес приготування їжі на сніданок, обід та вечерю. Також безперебійно мають працювати вісім холодильників, три морозильні камери та бойлери.

“Наявний генератор не має тої потужності, щоб заживити всі електроприлади, до того ж, він підключений та забезпечує електроенергією укриття садочку”, – йдеться в дописі.

Мер Українки повідомив, що вже направлено офіційний лист у ДТЕК щодо перепідключення садочку на іншу лінію, де світло не вимикають так часто. 

Нагадаємо, в Україні в тестовому режимі від суботи, 8 червня, запрацює новий порядок застосування графіків погодинних відключень. Удосконалений порядок розподілу лімітів має забезпечити меншу тривалість обмежень електроенергії.

Читайте: У Києві та області в суботу, 8 червня, світло планують відключати вночі та ввечері

Фото: dity.in.ua

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Banner
QlU7mDx4