Підозрюваного у збагаченні нардепа Андрія Клочка помітили в Ірпені

Підозрюваного у збагаченні нардепа Андрія Клочка помітили в Ірпені

На відкритті реабілітаційного центру в Ірпені був помічений народний депутат Андрій Клочко (фракція “Слуга народу”), якому нещодавно Вищий антикорсуд призначив запобіжний захід у вигляді застави 12 млн гривень. Нардепа підозрюють у збагаченні на понад 11 млн гривень. Наразі невідомо, чи мав він дозвіл на виїзд з Києва для відвідування Ірпеня. 

Присутність Клочка на заході, як дізналася КВ, помітили журналісти у фотозвіті мера Ірпеня Олександра Маркушина у Facebook.

Згодом про це також повідомило інформаційне агентство ITV. 

“Учора Клочка помітили в Ірпені на відкритті реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю. Зважаючи на це, нардеп таки вніс заставу у розмірі 12 млн грн. Варто зазначити, що при обранні запобіжного заходу на Клочка були покладені обовʼязки щодо заборони відлучатися за межі Києва без дозволу детектива, прокурора та суду. Чи брав нардеп відповідний дозвіл на виїзд в Ірпінь — наразі невідомо”, – йдеться у повідомленні. 

У своєму Facebook та Телеграм-каналі очільник Ірпінської громади Олександр Маркушин опублікував пости, де відзвітував про відкриття безплатного денного реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами. 

У самих публікаціях про те, що Андрій Клочко відвідував цей захід, не згадується. 

Підозрюваного у збагаченні нардепа Андрія Клочка помітили в Ірпені

Підозрюваного у збагаченні нардепа Андрія Клочка помітили в Ірпені

Нагадаємо, що в інтернет-ресурсах неодноразово з’являлися чутки, про особисті зв’язки мера Ірпеня Маркушина, зазначали, що він є кумом нардепа Андрія Клочка. А сам Клочко часто в робочих поїздках відвідував Ірпінь та моніторив процеси відбудови громади. 

Нагадаємо, як інформувала КВ, Антикорупційна прокуратура повідомила про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн гривень народному депутату України Андрію Клочку (фракція “Слуга народу”). 

Так, Національне агентство  з питань запобігання корупції (НАЗК) встановило, що народний депутат у 2020-2021 роках набув у власність активи загальною вартістю 25 млн гривень. А саме – п’ять квартир у Києві, три земельні ділянки на Київщині, два нежитлові приміщення, а також автомобілі Tesla та Mersedes-Benz. 

Переважну більшість набутого майна депутат оформив на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі. Різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа становить 11 млн гривень.

Розслідування САП та НАБУ розпочали після оприлюднення журналістських розслідувань, зокрема команди Bihus.Info.

Читайте: Нардеп Клочко, який “гальмував” позбавлення мандатів депутатів від “ОПЗЖ”, підозрюється у незаконному збагаченні

Згодом, 10 травня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) застосував запобіжний захід у вигляді 12 млн гривень застави до народного депутата Андрія Клочка (на фото), якого підозрюють у незаконному збагаченні на понад 11 млн гривень.

Свого часу нардеп фігурував у журналістських антикорупційних розслідуваннях, коли обіймав посаду голови парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Клочко відомий, зокрема, тим, що за головування в комітеті “гальмував” урядовий законопроект про позбавлення мандату обраних від заборонених партій депутатів місцевих рад.

Читайте: Нардепу Клочку ВАКС присудив заставу на мільйон гривень більшу, ніж звинувачення в незаконному збагаченні

Фото: slovoidilo.ua

КиївВлада
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4