Підрядника та інженера з технагляду підозрюють у привласненні 1,2 млн гривень при відновленні будинків у Бучі

Підрядника підозрюють у завищенні вартості робіт

На Київщині правоохоронці повідомили про підозру у привласненні майна та службовій недбалості підряднику та інженеру з технагляду. За даними слідства у Бучі, при відновленні будинків, пошкоджених внаслідок агресії рф, фігуранти завдали громаді збитків на 1,2 млн гривень. Йдеться про завищенні дані вартості виконаних робіт та матеріалів, які було внесено в офіційні документи.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської обласної прокуратури.

Згідно з повідомленням, підрядник склав і видав офіційні документи із завищеними показниками вартості фактично виконаних робіт, використаних матеріалів та витрат при проведенні відновлення будинків у Бучі.

Водночас, як встановило слідство, інженер з технагляду не забезпечив належним чином технічний нагляд на об’єкті будівництва відповідно до вимог затвердженої проєктної документації та погодив акт приймання виконаних робіт.

“На цій підставі товариству зайво перераховано майже 1,2 млн грн бюджетних коштів, чим спричинено збитки місцевому бюджету”, – йдеться в дописі.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру підряднику у заволодінні чужим майном та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), а інженеру з технагляду – у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Нагадаємо, правоохоронці оголосили про підозру в розкраданні бюджетних коштів директору приватного товариства та службовій особі Київської ОВА. Підряднику інкримінують внесення недостовірних даних до актів виконаних робіт при проведенні реконструкції одного з відділень центру “Дитяча лікарня”. Інспектору з технагляду, який прийняв акти у повному обсязі, закидають службову недбалість. Встановлено, що з бюджету за роботи переплатили понад 3 млн гривень.

Читайте: Підрядника підозрюють у незаконному заволодінні коштами на ремонті пошкодженої росіянами багатоповерхівки у селі Горенка

Фото: Київська обласна прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4