«Плесо» шукає підрядника для порятунку озера Синє

Комунальне підприємство «Плесо» оголосило про початок процедури відкритих торгів на розчистку озера Синє в Подільському районі столиці. Столична влада обіцяє, що після визначення переможця та підписання договору розпочнуться роботи з ревіталізації водойми.

Про це, як стало відомо КВ, йдеться у повідомленні КМДА.

Зазначається, що у першочергових роботах – порятунок озера шляхом його розчищення та днопоглиблення.

“Решту робіт, які передбачають благоустрій території довкола водойми, виконають за більш сприятливої економічної ситуації в місті. Рішення щодо цього підтримали як місцева громада, так і депутатський корпус. Сподіваємося, що пошук підрядника для виконання першочергових заходів із порятунку озера Синє буде успішним, і роботи на водоймі розпочнуться найближчим часом», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що на зустрічах керівництва КП «Плесо» з місцевою громадою, проєктними рішеннями передбачається розчистити озеро для розкриття ґрунтових джерел.

“Це, своєю чергою, спричинить додаткове наповнення та покращить екологічний стан водойми. Крім того, планується розчистити з’єднувальну протоку та об’єднати озеро в кільце для вирівнювання рівнів води й запобігання застою”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Київрада підтримала перелік природоохоронних заходів, що фінансуватимуться з Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища у 2024 році. Перелік, зокрема, включає роботи з відновлення озера Синє.

Читайте: Столична влада знищує озеро Синє на Виноградарі, – ЗМІ

Фото: відкриті джерела

Оксана Олійникова

Поділитися 0
Поділитися 0
Поділитися 0
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Нацгвардія України: до Перемоги та після Перемоги
14:37 Розглядаючи перспективу служби в Національній гвардії України, важливо пам’ятати, що це не лише правоохоронна силова структура, але й нагода стати частиною великого братства…
До кінця 2024 року “Інтергал-Буд” планує ввести в експлуатацію ще 200 тисяч квадратних метрів житла, – комерційна директорка Анна Лаєвська
10:00 Основні гравці столичного будівельного ринку попри війну бачать у 2024 році можливості для розвитку. Основні надії покладаються на житлову нерухомість, обережний оптимізм –…
Справи насущні: скільки та на що у березні 2024-го витрачав Макарів
12:00 Зробили замовлень на понад 20 млн гривень
QlU7mDx4