Поблизу Селидового окупанти вбили 4 полонених Нацгвардійців, – ОГП

Поблизу Селидового окупанти вбили 4 полонених Нацгвардійців, - ОГП

В Офісі генпрокурора почали розслідування за фактом вбивства 4 полонених бійців НГУ поблизу Селидового. Черговий воєнний злочин окупаційні війська скоїли на початку жовтня цього року.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора.

Зазначається, що 6 жовтня 2024 року четверо військових Національної Гвардії України виконували службово-бойові завдання на позиціях в районі Селидового.

“Близько 13:00 окупаційні війська розпочали штурм укріплень, під час якого захопили наших захисників у полон. У подальшому представники зс рф записали допит поранених беззбройних нацгвардійців на відео”, – йдеться в дописі.

Наступного дня Сили оборони повернули втрачені позиції та у ході проведення пошукових заходів виявили тіла вбитих українських військовослужбовців.

“Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин”, – наголосили прокурори.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, у лютому цього року було розпочато розслідування за фактами розстрілів українських військовополонених в Авдіївці та Веселому. У червні ГУР ідентифікувало російських воєнних злочинців, причетних до вбивства чотирьох українських військовополонених у районі населеного пункту Роботине Запорізької області в травні 2024 року. У серпні в Офісі Генпрокурора почали перевірку  інформації про вбивство та розчленування росіянами українського військового. У жовтні прокурори повідомили про наймасовіший відомий випадок страти українських військових – 16 полонених на Покровському напрямку. Також у жовтні в ЗМІ з’явилася інформація, що російські війська 10 жовтня розстріляли дев’ятьох українських військовополонених поблизу населеного пункту Зелений шлях на Курщині.

Читайте: Омбудсман звернувся до ООН та МКЧХ через розстріл росіянами 9 українських полонених на Курщині

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
Замкнуте коло: незаконний ресторан у столичному парку “Партизанська слава” не можуть знести вже 12 років
09:00 В Києві не може завершитися епопея навколо знесення самовільно зведеної будівлі “Garden cafe” (до 2020 року – “Колиба”) у регіональному ландшафтному парку “Партизанська…
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
Banner
QlU7mDx4