Посадовицю інституту НААН України викрили на вимаганні хабаря у 21 тисячу доларів з фермера на Київщині

Посадовицю затримали на місці роботи

Правоохоронці викрили на корупції посадовицю Національної академії аграрних наук (НААН) України та двох її посередників. Хабар у 21 тис. доларів посадовиця вимагала з голови фермерського господарства на Київщині за право обробляти 453 га належної інституту землі. Одного зі спільників затримали при отриманні “винагороди” у Глевасі, двох інших – на місці роботи. 

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Служби безпеки України (СБУ).

Згідно з повідомленням, заступниця директора одного з інститутів НААН намагалася «нажитися» на фермерському господарстві, яке проводило сільськогосподарські роботи з оброблення земельних угідь академії, загальною  площею 453 Га.

Посадовиця залучила двох посередників. Один з них мав особисто отримати гроші від фермера на Київщині, інший – безпосередньо передати їй хабар. 

Зазначається, що одного з посередників правоохоронці затримали у Глевасі, в одному із закладів громадського харчування. Він отримав 21 тис. 200 доларів від фермера. Гроші призначалися “за не створення штучних перешкод для виплат за чинним договором та підписання нового на поточний рік”.

Організаторку схеми та ще одного посередника співробітники СБУ затримали за місцями роботи. 

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Дії посередників додатково кваліфіковано за ч.5 ст.27 (пособництво) Кримінального кодексу України. 

Наразі судом усім фігурантам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває розслідування для встановлення інших причетних до схеми осіб та притягнення їх до  відповідальності.

Нагадаємо, СБУ ліквідувала корупційні схеми, які діяли на митницях Київської, Рівненської та Одеської областей. Зокрема затримано заступника начальника одного із митних постів столичної митниці, який разом з митним брокером вимагали хабарі з підприємців – імпортерів. Посадовця затримали “на гарячому”.

Читайте: СБУ викрила митний пост, який займався систематичними “поборами” з перевізників 

Фото: СБУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
На зв’язку: в Укртелеком розповіли про протидію блекаутам та розбудову мереж на Київщині
14:00 Телефонія та зв’язок стали однією з цілей під час нападу росіян одразу після вторгнення їх на Київщину. Оператори зв’язку області постали перед необхідністю…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Бориспіль
10:00 У вересні бориспільські замовники провели через Prozorro договорів загальною ціною 19,63 млн гривень. Найдорожчим вкладенням міста стало продовження реконструкції амбулаторії в селі Рогозів,…
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Banner
QlU7mDx4