Прем’єр-міністр Ірландії відвідав поранену Київщину й на власні очі побачив воєнні злочини росіян

Прем’єр-міністр Ірландії відвідав поранену Київщину й на власні очі побачив воєнні злочини росіян

Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар (на фото у центрі кадру) 19 липня візитував в Україні. Окрім столиці, де голова ірландського уряду зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським, Варадкар побував на Київщині – у місцях воєнних злочинів росіян.

Про це KВ довідалась з повідомлень офіційних осіб.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем’єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром, який прибув до нашої країни з візитом.

Глава Української держави відзначив, що тішок Ірландії (так називається офіційна посада Варадкара у його країні – KВ) та його команда розпочали свій візит в Україну з відвідання Мощуна, Бучі, Романівського мосту на Київщині й на власні очі побачили наслідки російської агресії”, – сказано в повідомленні на Офіційному інтернет-представництві Президента.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Про відвідини Бучі очільником ірландського уряду трохи розповів Генпрокурор Андрій Костін (на фото ліворуч від ірландського гостя).

“Вшанували пам’ять загиблих разом з Прем’єр-міністром Ірландії Лео Варадкаром. (…) Системність цих злочинів свідчить про те, що агресор переслідує українців через національну ідентичність та проукраїнську позицію. Аналогічні випадки ми фіксуємо і в інших звільнених містах”, – розповів Костін Варадкару в Бучі, де, за статистикою Офісу Генпрокурора, росіяни вбили понад 1400 цивільних, а ще більше місцевих мешканців зазнали від ворога тортур.

Президент Зеленський тим часом висловив подяку всьому народу Ірландії за прихисток українців, які рятувалися від війни: “Це відчутний крок моральної підтримки нашого народу. Ірландія прихистила 86 тисяч українців, надала їм допомогу з житлом, фінансами, доступом до освіти й медицини, і це дуже важливо”.

“Ірландія вже надала нам нелетальну допомогу на понад 170 мільйонів євро – дуже дякую пану тішоку, активно включилася в процес розмінування”, – цитує Зеленського президентська пресслужба.

Зі свого боку Лео Варадкар запевнив, що Ірландія допомагатиме Україні стільки, скільки буде потрібно, і далі надаватиме фінансову, практичну й політичну допомогу: “Україна переможе, Україна відновиться й відбудується. Ми надаватимемо практичну й дипломатичну допомогу Україні для реалізації її цілей, а також для реалізації мирного плану”.

Читайте: Поранена Київщина: хто, як і за скільки відновлює житло в Бучі

Фото: Twitter, Andriy Kostin

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4