Президент Зеленський в Італії обговорив з прем’єр-міністеркою Мелоні відбудову України та Формулу миру

Президент Зеленський в Італії обговорив з прем'єр-міністеркою Мелоні відбудову України та Формулу миру

 Президент України Володимир Зеленський на полях форуму “Амброзетті” провів зустріч із Головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні. На зустрічі, зокрема, обговорили підтримку нашої країни, реалізацію Формули миру та відбудову енергетики.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні на Офіційному інтернет-представництві Президента України Володимира Зеленського.

Зазначається, що Глава держави подякував за всі виділені пакети військово-технічної допомоги і наголосив на тому, що відповідне озброєння важливо передати Україні якомога швидше..

Президент поінформував про ситуацію на полі бою, нещодавні обстріли цивільної та критичної інфраструктури нашої країни з боку рф, а також розповів про актуальні оборонні потреби.

Також лідери обговорили кроки для практичної реалізації рішення “Групи семи” щодо надання Україні майже 50 млрд доларів за рахунок заморожених російських активів.

Крім того Володимир Зеленський відзначив рішення Італії прийняти наступну Конференцію з питань відновлення України, яка відбудеться 2025 року. Підготовка до заходу вже розпочалася.

“Відновлення та відбудова України, зокрема енергетичної системи, – одне з тих питань, які сторони обговорили під час зустрічі. Окрему увагу приділили реалізації Формули миру. Італія бере активну участь в імплементації кожного пункту”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Володимир Зеленський прибув до Італії після участі в засіданні Контактної групи з питань оборони України на авіабазі “Рамштайн” у Німеччині.Там він провів зустрічі з міністрами оборони США та Німеччини Ллойдом Остіном і Борисом Пісторіусом та канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Читайте:  Зеленський прибув на авіабазу “Рамштайн” в Німеччині

Фото: ОП

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4