При КМДА створили робочу групу з опрацювання переліку пам’яток культурної спадщини

При КМДА створили робочу групу з опрацювання переліку пам’яток культурної спадщини

При Департаменті охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації (КМДА) створили робочу групу з опрацювання переліку пам’яток культурної спадщини, яка буде напрацювати заходи з проведення додаткових досліджень будівель, занесених до Реєстру нерухомих пам’яток, щодо можливої зміни їх назви або виду. 


Про це KВ стало відомо з повідомлення на Офіційному порталі Києва. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“У КМДА створили робочу групу з опрацювання переліку пам’яток культурної спадщини. Йдеться про ті пам’ятки, що занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”, – йдеться в повідомленні. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Мета робочої групи – напрацювати заходи з проведення додаткових досліджень будівель, занесених до Реєстру, щодо можливої зміни їх назви або виду. 


“Сфокусувались на розгляді 23 будівель за наданим Міністерством культури та інформаційної політики України переліком. Також визначили список об’єктів, на які необхідно розробити нову облікову документацію для позбавлення в їхніх назвах символів “русского мира” та маркерів країни-агресора. Із них 10 будівель вирішено залишити в Реєстрі без змін”, – повідомили в Департаменті охорони культурної спадщини. 


До складу робочої групи увійшли представники Департаменту охорони культурної спадщини, Українського інституту національної пам’яті, який уповноважений визначати, що саме підпадає під деколонізацію, а також МКІП, Національного інституту стратегічних досліджень, Інституту історії НАН України та установи “Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використанню пам’яток історії, культури і заповідних територій”.


“За підсумками першого засідання учасники робочої групи продовжать роботу в даному напрямі, зокрема, з пам’ятками місцевого значення, які взяті на державний облік відповідно до законодавства УРСР та не включені до Реєстру і потребують переосмислення їхніх назв”, – додали в Департаменті. 


Нагадаємо, у середу, 15 листопада, у столичному парку ім. Івана Багряного, який знаходиться на території Шевченківського району, демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну.


Читайте: У київському парку ім. Івана Багряного нарешті прибрали пам’ятник Пушкіну (фото, відео)  

Фото: відкриті джерела 

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4