Продовження дії на наступний рік та збільшення витрат у поточному: столична міськрада вчергове відкоригувала програму “Захисник Києва”

Продовження дії на наступний рік та збільшення витрат у поточному: столична міськрада вчергове відкоригувала програму “Захисник Києва”

Столична міськрада внесла чергові зміни до програми “Захисник Києва” на 2022‒2024” роки”. Зокрема, депутатський корпус продовжив термін дії цієї програми ще й на наступний рік, передбачивши на реалізацію її заходів у 2025 році трохи більше 670 млн гривень. Також Київрада збільшила кошторис даної програми на поточний рік з 6,9 млрд до 8 млрд гривень. Усі ці кошти міська влада планує направити на діючі заходи із матеріально-технічної підтримки сил оборони столиці, ремонтні роботи в приміщеннях, у яких базуються різні військові органи, тощо.

Як стало відомо КВ, під час сьогоднішнього пленарного засідання Київради депутати внесли зміни до міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони “Захисник Києва” на 2022‒2024” роки”.

Суб’єктом подання відповідного проєкту рішення №08/231-1097/ПР від 7 серпня 2024 року виступив секретар Київради Володимир Бондаренко. У сесійній залі за погодження цього документу проголосували 70 народних обранців.

Згідно з ухваленими змінами, столична влада продовжила термін дії цієї надважливої програми ще й на 2025 рік і вирішила, що на її реалізацію в наступному році з бюджету Києва буде виділено 670,2 млн гривень. При цьому, початковим варіантом проєкту рішення було передбачено фінансування в сумі 3 млрд гривень, але ще до винесення цього документу до сесійної зали за пропозицією Департаменту муніципальної безпеки Київської міськдержадміністрації (КМДА) цю цифру було зменшено до вищезгаданого показника. Також Київрада збільшила на 1,1 млрд гривень – 6,9 млрд до 8 млрд гривень – кошторис даної програми на поточний рік. Таким чином загальні обсяги фінансування програми “Захисник Києва” можуть зрости з 13 млрд до 14,8 млрд гривень.

Додаткове фінансування на 2024 рік міська влада планує традиційно направити на матеріально-технічне забезпечення розміщення, підготовки та виконання завдань сил оборони та безпеки Києва, капітальний ремонт приміщень різних військових органів тощо. Фінансування на наступний рік також буде відбуватися в рамках діючих заходів, але, схоже, керівництво Києва ще неодноразово перегляне свої плани щодо обсягів виділених бюджетних коштів.

Як неодноразово повідомляла КВ, програма “Захисник Києва на 2022-2024 роки” була затверджена рішенням столичної міськради №4175/4216 від 20 січня 2022 року. Тоді депутати вирішили, що кошторис її виконання на 3 роки повинен становити 110,1 млн гривень. 

Читайте: Киевсовет утвердил программу “Защитник Киева” на 2022-2024 годы

Втім, вже в жовтні обсяги фінансування її заходів у 2022 році було збільшено на 700 млн гривень. А в цілому Київрада 18 разів вносила зміни до цієї програми, поступово збільшивши обсяги її фінансування більш ніж у 100 разів – до 13 млрд гривень.

Читайте: Плюс 1 млрд гривень: Київрада всімнадцяте відкоригувала програму “Захисник Києва”

Зазначимо, розробником та відповідальним виконавцем програми “Захисник Києва” є вищезгаданий Департамент муніципальної безпеки КМДА, який з 12 грудня 2018 року очолює Роман Ткачук. Нагадаємо, цей посадовець нині знаходиться під підозрою як мінімум у трьох кримінальних провадженнях щодо неналежного функціонування укриттів у столиці та за фактами можливих розтрат бюджетних коштів при здійсненні різних закупівель.

Читайте: Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА інкримінується розтрата коштів при модернізації системи оповіщення 

Фото: КВ

КиївВлада

Іван Кулик

Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4