Протягом останніх чотирьох років ДЮСШ Дерюгіних отримала зі столичного бюджету майже 40 млн гривень

Протягом останніх чотирьох років ДЮСШ Дерюгіних отримала зі столичного бюджету майже 40 млн гривень

На сьогодні в Києві функціонує 16 дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ), де є відділення з художньої гімнастики. З них тільки пять підпорядковані столичному Департаменту молоді та спорту. Окремий підрахунок фінансування відділень художньої гімнастики в департаменті не ведуть, адже кошт спрямовується на всю ДЮСШ, яка має секції з кількох видів спорту. Винятком є школа Дерюгіних, де готують виключно художніх гімнасток, і яка протягом останніх чотирьох років була профінансована зі столичного бюджету на 39,18 млн гривень.

Про це KВ повідомили в Департаменті молоді та спорту КМДА у відповідь на інформаційний запит. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

В департаменті розповіли, що в Києві функціонує 16 ДЮСШ, де є відділення з художньої гімнастики. З них 13 шкіл – комунальної форми власності та 3 – ДЮСШ, що отримують фінансову підтримку міста. Із загальної кількості спортшкіл 8 підпорядковані Департаменту молоді та спорту КМДА (в тому числі три, що на співфінансуванні), решта – районним в Києві державним адміністраціям. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

ДЮСШ комунальної форми власності, що підпорядковані Департаменту молоді та спорту КМДА:

  • ДЮСШ Дерюгіних з наступними адресами тренувань – СК “Атлет” в пер. Лабораторному, 7-А, Коледж геологорозвідувальних технологій по вул. Тютюнника, 9, спецшкола № 94 по вул. Ольгінська 2/4 та ліцей № 51 по вул. Пилипа Орлика, 13 (Печерський район), спецшкола № 316 на просп. Бажана, 32-А та гімназія № 290 по вул. Ревуцького, 13-А (Дарницький район), школа №170 по вул. Північна, 8 (Оболонський район), спецшкола № 61 вул. Іллєнка, 39 (Шевченківський район), школа № 288 по вул. Ірпінська, 68-А (Святошинський район) та спорткомплекс КПІ по вул. Верхньоключовій, 1/26 (Солом’янський район);

  • комплексна ДЮСШ “Ніка” – вул. Микитенка, 7 в Дніпровському районі;

  • ДЮСШ “Поділ” – просп. Гонгадзе, 3-Б в Подільському районі;

  • комплексна ДЮСШ “Чемпіон” по вул. Архітектора Вербицького, 7-А в Дарницькому районі

  • комплексна ДЮСШ “Юніор спорт” по вул. Ентузіастів, 29/3 в Дніпровському районі;

ДЮСШ, що отримують фінансову підтримку Департаменту молоді та спорту КМДА: 

  • республіканська комплексна ДЮСШ “Авангард” Київського міського фізкультурно-спортивного товариства (КМФСТ) “Україна” з адресами тренувань на пл. Спортивна, 1 та вул. Михайла Бойчука, 32 в Печерському районі, вул. Алма-Атинська, 21 в Дарницькому та бул. Вацлава Гавела, 26 в Солом’янському. 

  • комплексна ДЮСШ “Восход” КМФСТ “Україна”, тренування якої проходять в спортспоруді “Восход” по вул. Бориспільська 8 в Дарницькому районі,  спецшколі №196 по Зодчих, 22 в Святошинському районі та  спецшколі 320 по вул. Будищанська 8 в Деснянському районі; 

  • ДЮСШ № 3 КМФСТ “Спартак”, вихованці якої тренуються на вул. Харківське шосе, 19 в Дарницькому районі.

Читайте: Київрада готується передати спортбазу “Спартак” до комунальної власності столиці

В Департаменті уточнили, що комунальні ДЮСШ тренуються у шкільних спортзалах та спорудах Києва безоплатно.

Столичні ДЮСШ, за інформацією департаменту, отримують з бюджету Києва фінансування на утримання, оплату енергоносіїв та зарплати на основі розрахунків від їх директорів. При цьому підрахунок фінансування окремо художньої гімнастики не ведеться, оскільки деякі з ДЮСШ крім їх відділень мають ще від 3 до 6 по іншим видам спорту, а видатки передбачаються на школу в цілому.

“Гімнастичні” видатки міста можна відслідкувати тільки по ДЮСШ Дерюгіних, яка має виключно відділення з художньої гімнастики. Так, як поінформували в КМДА, протягом останніх чотирьох років ДЮСШ Дерюгіних отримали зі столичного бюджету 39,18 млн гривень, з яких 8,1 млн гривень – у 2019 році, 9,39 млн гривень – у 2020 році, 11,68 – у 2021 році та 10 млн гривень – у 2022 році. Із загальної суми фінансування найбільше коштів спрямовувалося на оплату праці – 33,09 млн гривень або 84% від всього фінансування. На придбання обладнання, інвентаря та предметів довгострокового користування було виділено трохи менше 2 млн гривень або 5% від загальної суми. Решта коштів розійшлося на оплату комунальних платежів, відрядження, медикаменти та оплату інших послуг.

Читайте: У Києві директора ДЮСШ підозрюють у розтраті 2 млн гривень при ремонті приміщень школи

Серед іншого, згідно з даними департаменту, кошти спрямовувалися на проведення спортивного заходу Міжнародні змагання серії Гран-Прі з художньої гімнастики “Кубок Дерюгіної”, яких за останні чотири роки було проведено два. Зокрема, на цей захід у 2019 році було витрачено 1,21 млн гривень, а в 2020 році – 1,87 млн гривень.

Читайте: В Києві на “Площі зірок” відкрили зірку Альбіні Дерюгіній, Ірині Мерлені, Олександрі Тимошенко (фото)

В Департаменту молоді та спорту КМДА також розповіли, що загалом в Києві працює 92 ДЮСШ, з них 65 комунальної форми власності і заняття в яких є безкоштовними. Водночас, як зазначається, спортшколи мають право надавати платні послуги згідно з Постановою КМУ від 14 квітня 2009 року № 356.

Департамент молоді та спорту КМДА з 1 вересня 2021 року очолює Юлія Хан. Роботу вказаного департаменту контролює заступниця голови КМДА Олена Говорова.

Читайте: Департамент молоді та спорту КМДА прозвітував про свою роботу за минулі роки

Фото: sportishka.com

КиївВлада

Автор:
Альона Момот
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4