Пристолична громада придбала 301 дрон за понад 17 млн гривень

Пристолична громада придбала 301 дрон за понад 17 млн гривень

Пристолична сільська рада уклала шість договорів на загальну суму 17,1 млн гривень. Громада придбала 301 дрон у чотирьох постачальників. Всі договори – виконанні. Зокрема, громада придбала 71 квадрокоптер та 230 FPV дронів.

Про це, як передає КВ, вдалося дізнатися з аналізу та моніторингу закупівель Пристоличної сільської ради на майданчику державних публічних закупівель Prozorro.

Зокрема, громада 12 лютого домовилася з ТОВ “Леополіс Комп’ютер” на купівлю в них 26 квадрокоптерів DJI Mavic 3T Enterprise (Thermal) за понад 5,1 млн гривень, де 196,8 тис. гривень – вартість одного такого квадрокоптера. Дрони мали надійти до громади до 29 лютого. 

І вже наступного місяця, 10 квітня, підписала з “Леополіс Комп’ютер” ще один договір на придбання вже за понад 5,6 млн гривень ще 30 штуки дронів аналогічної марки. 

Один такий DJI Mavic 3T Enterprise (Thermal) громаді обійшовся цього разу вже трохи дешевше – за 188,9 тис. гривень. Згодом громада підписала додаткову угоду, в якій збільшила терміни поставки товару з 30 квітня до 13 травня. 

Також 12 лютого громада уклала договір і із ФОП “Остапенко Аліна Сергіївна” на понад 1,1 млн гривень щодо придбання 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro RC. Один такий “мавік” коштував у ФОП 73,8 тис. гривень. Одержати їх громада мала до 29 лютого. 

І ще один договір 10 квітня на 715 тис. гривень укладено з ТОВ “Центральна керуюча компанія”. У них Пристолична ТГ придбала 50 FPV дронів (1.2 GHz), де вартість одного склала 14,3 тис. гривень. За умовами, товар мав надійти через 20 днів після укладання відповідного договору. 

І 1 та 4 березня з виробником дронів ТОВ “Мінвік” громада уклала два договори на придбання дронів. Перший на суму в понад  2,7 млн гривень щодо придбання 150 дронів. Зокрема 100 FPV дронів на 1.2 GHz (вартість одного – 18,5 тис. гривень) за понад 1,8 млн гривень, та 50 – на 5.8 GHz (18,4 тис. гривень) за 920 тис. гривень. Товар мав надійти до 29 березня. 

Другий договір вже на майже 1,8 млн гривень на придбання 30 FPV дронів з тепловізійною камерою. Вартість одного склала майже 60 тис. гривень. Попередньо громада укладала декілька додаткових угод, де змінилася вартість у бік зменшення на 29 тис. гривень. Та змінювалися терміни поставки з 24 квітня, 6 травня до 13 травня.

Нагадаємо, що з початку року по травень Згурівська громада придбала 12 квадрокоптерів. Для закриття потреб військових селищна рада уклала сім договорів на загальну в 1,7 млн гривень із п’ятьма постачальниками. 

Читайте: Золочівська громада витратила на 24 дрони для ЗСУ більше двох мільйонів гривень

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
Київська обласна дитяча лікарня віддасть понад 96 млн гривень фірмі тріо ексдепутатів Борисполя
Київська обласна дитяча лікарня віддасть понад 96 млн гривень фірмі тріо ексдепутатів Борисполя
09:00 В Київській обласній дитячі лікарні в Боярці стартують капремонти на двох поверхах, де планують розмістити операційні та відділення онкогематології. Роботи загальною вартістю 96,4…
Об’єм продажів на столичному ринку нерухомості досяг 40–50% від довоєнних показників, — комерційна директорка “Інтергал-Буд” Лаєвська
Об’єм продажів на столичному ринку нерухомості досяг 40–50% від довоєнних показників, — комерційна директорка “Інтергал-Буд” Лаєвська
14:00 Ринок новобудов столиці проходить адаптацію до умов тривалої війни. Продажі квартир частково відновилися через півроку після вторгнення, але структура попиту тепер інакша: більше…
“Або гроші, або палки в колеса”: подробиці можливого отримання топпосадовцем КМДА хабара від “маршрутників”
“Або гроші, або палки в колеса”: подробиці можливого отримання топпосадовцем КМДА хабара від “маршрутників”
09:00 ДБР продовжує слідство щодо можливого отримання хабара тепер вже ексзаступником директора Департамента транспортної інфраструктури КМДА Максима Широкова (на колажі). Попередньо детективи встановили, що…
Banner
QlU7mDx4