Резо Чохонелідзе завершує роботу в “Динамо”

Резо Чохонелідзе завершує роботу в "Динамо"

Генеральний директор клубу Резо Чохонелідзе та ФК “Динамо” (Київ) припинили співпрацю.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні на Офіційній сторінці ФК “Динамо”.

“Протягом 17 останніх років, з вересня 2007-го, Резо обіймав важливу посаду, без нього було неможливо уявити функціонування нашого клубу. Чохонелідзе відповідав за сприятливий мікроклімат всередині команди, перебуваючи з нею як на офіційних матчах, так і на тренувальних зборах та звичайних тренуваннях”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що крім першої команди, функціонер багато працював із молодіжними командами “біло-синіх”, передаючи власний досвід, набутий за роки роботи в Європі, а також допомагаючи в розвитку молодих динамівських талантів. 

Маючи беззаперечний авторитет у європейському футболі, він представляв клуб на міжнародній арені, будучи присутнім на офіційних заходах, що проводилися під егідою УЄФА.

У ФК “Динамо” подякували Резо Чохонелідзе за довгі роки плідної співпраці на благо клубу та побажали успіхів у подальшій діяльності.

Довідково: Резо Чохонелідзе народився 1948 року в Кутаїсі. Починав грати в “Динамо” (Тбілісі), згодом перейшов у “Торпедо” (Кутаїсі), завершив ігрову кар’єру у “Динамо” (Ленінгра). Згодом Чохонелідзе поїхав до Італії в школу для футбольних тренерів, яка належала міланському “Інтернаціонале”. Після завершення навчання вирушив до Швейцарії, де був тренером-селекціонером у “Серветті”, “Ґрассгоппері” та “Лозанні”.

1996 року отримав запрошення на роботу від італійського “Мілана”, де став обіймати посаду менеджера і селекціонера по країнах Африки, Південної Америки та Східної Європи. Саме завдяки Чохонелідзе в “Мілан” потрапили такі маловідомі гравці як Андрій Шевченко та Каха Каладзе, Сержинью, Діда, Роке Жуніор та інші, що в підсумку стати видатними гравцями.

14 вересня 2007 року перейшов на запрошення Ігоря Суркіса в “Динамо” (Київ) на посаду генерального директора.

Читайте: У Києві тренують збірну з футболу військових з ампутаціями

Фото: fcdynamo

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
Хліб та міни: як сапери та фермери очищують Київщину від мін та вибухівки
09:00  Тисячі гектарів родючих сільгоспугідь Київщини заміновані вибухонебезпечними предметами. Якнайшвидше очищення від цих залишків війни важливе не лише для економіки країни, а й для…
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Banner
QlU7mDx4