Рівень Дніпра в межах Києва за тиждень піднявся на 60 см, – КМВА

Рівень Дніпра в межах Києва за тиждень піднявся на 60 см, - КМВА

Рівень Дніпра в межах Києва піднявся до свого абсолютного максимуму з початку 2024 року. Зокрема за останні 7 днів рівень води в межах столиці зріс на понад 60 см. Аварійних підтоплень по місту наразі не зафіксовано. Промислові об’єкти і житлові масиви міста поза небезпекою, моніторинг триває.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської військової адміністрації (КМВА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, станом на 16 березня рівень води зафіксований на відмітці 601 см над “0” поста. Температура води – 3,9 град. С. Згідно даних моніторингу, за останні 7 днів рівень Дніпра в межах столиці зріс на понад 60 см.

“При чому спостерігається значне коливання води протягом доби. Наприклад, 14-го березня він змінювався від 620 см до 577 см, але на час фіксації становив 583 см”, – зауважили в адміністрації.

Оголошено рівень небезпеки гідрологічних явищ І (жовтий).  Водночас станом на 16 березня  аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Промислові об’єкти і житлові масиви міста поза небезпекою. Моніторинг цьогорічного водопілля триває.

Нагадаємо, у Києві та в Бориспільському районі 15-19 березня через скиди з Київського водосховища та внаслідок весняного водопілля рівні води утримуватимуться вище відміток затоплення заплав. Крім того, у столиці проводять моніторинг рівня води в Русанівській протоці для попередження можливих підтоплень.

Читайте: Жителів Києва та області попереджають про можливе підвищення рівня води у Дніпрі в найближчі дні

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4