Роботи з демонтажу скульптур арки “дружби народів” плануємо закінчити сьогодні, – Кличко

Роботи з демонтажу скульптур арки “дружби народів” плануємо закінчити сьогодні, - Кличко

Сьогодні, 26 квітня, у Києві почали демонтовувати бронзову скульптуру двох робітників під аркою дружби народів, встановлену в центрі столиці у 1982 році “на знак возз’єднання України з росією”. Роботи по демонтажу скульптури планують закінчити вже ввечері.

Про це KВ стало відомо з повідомлення мера Києва Віталія Кличка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

8 метрів металу так званої “дружби двох народів” демонтуємо. І що символічно – коли скульптуру намагалися підняти краном, відпала голова у російського робітника”, – повідомив очільник столиці.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Другу скульптурну композицію, встановлену поруч, планується закрити опоряджувальними матеріалами і згодом також розібрати. До того часу її можна буде використовувати як простір для експозицій.

Саму арку з титанових листів київська влада хоче перейменувати на Арку свободи українського народу і підсвітити її кольорами українського прапора.

“Я підписав і подам проект рішення, який Київрада розгляне на найближчому засіданні. Про перейменування арки на Арку свободи українського народу”, – повідомив Кличко.

Загалом столична влада планує демонтувати ще близько 60 пам’ятників, барельєфів, знаків, пов’язаних з радянщиною і росією.

Нагадаємо, з метою завершення процесу дерусифікації столична влада збільшила перелік міських об’єктів, які необхідно перейменувати. Наразі перейменувати планують 467 таких об’єктів. Кияни активно надають свої пропозиції щодо нових назв для об’єктів міського підпорядкування.

Читайте: В Києві починаються роботи з демонтажу скульптур арки “дружби народів”

Фото: Київська міська рада

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4