Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС

Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС

Російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС. Оголошена евакуація населення з потенційних зон підтоплення. Президент Зеленський терміново скликав РНБО.

Про підрив Каховської ГЕС KВ дізналась з повідомлення Оперативного командування “Південь” Збройних сил України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У командуванні повідомили, що окупанти підірвали Каховську ГЕС. Наразі уточнюється масштаб руйнування, швидкість і обсяги води, ймовірні райони підтоплення.

У Херсонській ОВА назвали потенційні зони підтоплення та оголосили про евакуацію населення. 

Підрозділи Національної поліції та ДСНС Херсонської області підняті по тривозі для оповіщення та евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон – острів Корабел.

“За 5 годин рівень води дістанеться критичного рівня. Розпочалася евакуація з небезпечних районів. Окремо звертаюся до жителів лівого берега: зробіть все можливе, аби убезпечити себе і врятувати своє життя – негайно покиньте небезпечні території”, – заявиви голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив про проведення екстреного засідання РНБО через підрив Каховської ГЕС.

“Президент України Володимир Зеленський у зв’язку з підривом дамби Каховского водосховища прийняв рішення про проведення екстреного засідання РНБО України”, – написав він у твіттері.

Президент Володимир Зеленський у соцмережах прокоментував підрив окупантами Каховської ГЕС  и звернувся до громадян з проханням поширювати лише офіційну та перевірену інформацію.

“Російські терористи руйнуванням дамби Каховської ГЕС лише підтверджують для всього світу, що їх треба вигнати з кожного куточка української землі. Жодного метра не можна їм залишати, бо кожен метр вони використовують для терору. Лише перемога України поверне безпеку. І ця перемога буде. Ані водою, ані ракетами, ані чим завгодно ще терористам не вдасться зупинити Україну”, – заявив Зеленський.

Читайте: На Куп’янському напрямку противник вимушений використовувати цивільні будівлі населених пунктів Харківської області у якості моргів, – Генштаб ЗСУ

Фото: з відкритих джерел.

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4