Ржищівська громада витратила 1,7 млн гривень на 10 дронів

Ржищівська громада витратила 1,7 млн гривень на 10 дронів

Ржищівська громада  січня по травень цього року витратила понад 1,7 млн гривень на придбання 10 дронів. Ржищів придбав два квадрокоптери у підприємця та ще вісім – у ТОВ “УМО Україна”.

Про це, як передає КВ, вдалося дізнатися з аналізу та моніторингу закупівель виконавчого комітету Ржищівської громади на майданчику державних публічних закупівель Prozorro.

На 412 тис. гривень громада придбала у ФОП Остапенко Аліна Сергіївна два квадрокоптери DJI Mavic 3Т. Ціна за одиницю склала 206 тис. гривень. Згідно із договором від 15 квітня, їх Ржищів мав одержати до 30 квітня. 

Як ФОП, Остапенко Аліна була зареєстрована у червні 2014 року в Ірпені. Основна її спеціалізація – неспеціалізована оптова торгівля.  

Другий договір вже 30 квітня на понад 1,3 млн гривень громада уклала з ТОВ “УМО Україна” на придбання у них шести квадрокоптерів. Та з рештою – придбала вісім. А саме – шість DJI Mavic 3Т на понад 1 млн гривень, де ціна одного склала 183,2 тис. гривень. Та два DJI Mavic 3T Enterprise за майже 229 тис. гривень, де один такий обійшовся громаді у 114,4 тис. гривень. Товар мали доставити до 31 травня. 

Про ТОВ “УМО Україна” відомо, що компанію зареєстрували нещодавно,  наприкінці січня 2024 року у Києві. Кінцеві бенефіціари – громадянин Польщі Шуба Аркадіуш Адам (60%) та Цюпко Сергій (40%), який також зазначений керівником компанії. 

Закупівлі здійснювалися у рамках виконання програми підтримки заходів та робіт з тероборони на території Ржищівської ТГ на 2022-2024 роки та листів добровольчого формування.

Нагадаємо, що виконавчий комітет Білоцерківської міської ради за перші 5 місяців 2024 року закупив для потреб українських військовослужбовців більше 2,5 тисяч БПЛА, що є найвищим кількісним показником по Київщині. 

Читайте: Макарівська громада закупила 28 дронів на понад 2 млн гривень

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
09:00 ДБР розслідує факти можливих порушень законодавства при будівництві “апартамент-готелю” на вул. Курганівській (місцевість Звіринець, Печерський район). Наразі слідчі встановили, що ця забудова здійснюється…
Вартість будівництва укриття столичної гімназії “Нивки” зросла вдвічі
Вартість будівництва укриття столичної гімназії “Нивки” зросла вдвічі
09:00 Київ продовжує працювати над забезпеченням навчальних закладів укриттями, але не завжди заявлені плани співвідносяться із наявним фінансуванням. Нещодавно освітнє управління Шевченківського району столиці…
На Київщині відкрили перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів “Квіт калини”
На Київщині відкрили перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів “Квіт калини”
17:10 У неділю 25 серпня на Васильківщині відкрили перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів, що отримали суттєві поранення “Квіт калини”. 45 сімей отримали…
Banner
QlU7mDx4