Санаторне лікування та реабілітацію у Києві пройшли понад пів тисячі дітей, – КМДА

Санаторне лікування та реабілітацію у Києві пройшли понад пів тисячі дітей, - КМДА

У столичних санаторіях, які відновили з початком літа свою роботу, санаторно-курортне та реабілітаційне лікування пройшли 513 дітей. У санаторіях маленькі кияни перебувають під цілодобовим наглядом лікарів та отримують збалансоване харчування.


Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міськдержадміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, ці послуги  безкоштовні для маленьких киян, бо для цього місто виділяє кошти з бюджету. Він нагадав, що для того, аби отримати путівку на оздоровлення дитини в санаторії, батьки мають звернутися до свого педіатра чи сімейного лікаря. Адже саме він визначає потребу в санаторному лікуванні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

На сьогодні й досі не можуть приймати маленьких киян санаторії “Орлятко” у Ворзелі та санаторій “Лісний” в Ірпені, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення рф. Водночас інші санаторії з 1 червня відновили роботу.

“Санаторно-курортне лікування можуть отримати діти з розладами мовлення, а також психоневрологічними, кардіоревматологічними, ендокринологічними та онкологічними хворобами. Важливо, що у закладах створено умови для перебування в разі необхідності дитини у супроводі законного представника, наприклад, для пацієнтів із ДЦП або аутизмом”, – зауважив Поворозник.

У санаторіях діти перебувають під цілодобовим наглядом лікарів та отримують збалансоване харчування. Фахівці санаторіїв допомагають маленьким киянам навчитися керувати емоціями у складні часи, вгамовувати душевний біль та знаходити в собі нові ресурси.


Нагадаємо, від 1 червня у столиці відновили роботу дитячі санаторії, які вціліли після обстрілів рашистів. Через руйнування не можуть приймати маленьких киян санаторії “Орлятко” у Ворзелі, санаторій “Лісний” в Ірпені. Водночас вцілілі дитячі спеціалізовані заклади готові надавати послуги з реабілітації за 5 профілями.


 Також школи Києва готуються розпочати навчальний рік стандартно, 1 вересня, в очному режимі. 


Читайте: Фіктивна безпека: як у Києві будуть готувати укриття в освітніх закладах до початку навчального року

Фото: КМДА

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4