СБУ затримала ще три групи підпалювачів автівок, завербованих російськими спецслужбами

СБУ затримала ще три групи підпалювачів автівок, завербованих російськими спецслужбами

Служба безпеки України (СБУ) та Національна поліція затримали три групи агентів російських спецслужб, які влаштовували підпали автівок у Дніпропетровській та Закарпатській областях. Зловмисники підпалювали службові авто та приватні помешкання військовослужбовців ЗСУ. Усі затримані діяли за вказівкою рф та були схоплені по гарячих слідах. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби ГУ СБ України у місті Києві та Київській області.

Зазначається, що для вчинення підпалів окупанти дистанційно завербували молодиків, які шукали «легких грошей» у Телеграм-каналах. За вказівкою спецслужб рф фігуранти спочатку розвідували локації потенційних цілей, а потім вчиняли підпали та фіксували їх на камери власних телефонів.

Зокрема, у Києві затримано двох мешканців столиці, які організували серію підпалів авто співробітників ТЦК у Закарпатській області.

“Серед організаторів злочину – київський рецидивіст, який раніше відбував покарання за наркоторгівлю. Саме він отримав «замовлення» рф на знищення військового транспорту ЗСУ у західному регіоні України. Разом із спільником він залучив декількох мешканців з Ужгорода та Мукачева, які безпосередньо мали вчинити підпали автомобілів українських захисників. Наступною ціллю ворога були приватні помешкання військових ЗСУ та їхніх сімей. За інструкцією зловмисники мали облити легкозаймистою сумішшю та підпалити вхідні двері квартири українського військовослужбовця із Закарпаття. Їх було затримано по гарячих слідах”, – розповіли у СБУ.

Також, у Дніпрі затримано ще трьох жителів прифронтового регіону, які спалили п’ять авто ЗСУ на території обласного центру.

У Кривому Розі затримано двох ворожих поплічників, які намагалися спалити службовий мікроавтобус, котрий військові перегнали до міста після виконання бойових завдань на передовій.

Правоохоронці затримали всіх зловмисників по «гарячих» слідах» та повідомили їм про підозру. Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років тюрми.

Читайте: Поліція Києва: за підпал військових авто киянину загрожує до восьми років тюрми

Фото: ГУ СБ України у місті Києві та Київській області 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4