Скаути “Пласту” передали Вифлеємський вогонь миру “Укрзалізниці”, який вирушить до 22 обласних центрів (фото)

Скаути “Пласту” передали Вифлеємський вогонь миру “Укрзалізниці”, який вирушить до 22 обласних центрів (фото)

Представники української скаутської організації “Пласт” передали Вифлеємський вогонь миру представникам “Укрзалізниці”, які доставлять його на 22 вокзали обласних центрів країни та на вокзали Краматорська й Конотопу. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби “Укрзалізниці”. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“12 грудня о 15:30 відбулася передача Вифлеємського вогню від організації “Пласт” представникам Укрзалізниці. У рамках спільного заходу провідники 12 поїздів доставлять вогонь на 22 вокзали обласних центрів країни та на вокзали Краматорська й Конотопу менш ніж за добу”, – йдеться в повідомленні. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Вже 13 грудня будь-хто зможе отримати вогонь для свого дому на вокзалах Києва, Вінниці, Хмельницького, Рівного, Житомира, Сум, Чернівців, Дніпра, Кропивницького, Івано-Франківська, Чернігова, Луцька, Одеси, Полтави, Херсону, Миколаєва, Запоріжжя, Черкас, Харкова, Львова, Ужгорода, Тернополя, Конотопа та Краматорська, де будуть встановлені безпечні стенди з Вифлеємським вогнем миру.

“Цієї зими скаутська традиція має для українців особливе значення. Коли всі українці живуть в умовах обстрілів та відключення електроенергії, сяйво вогню з Вифлеєму стане символом об’єднання та незламності в боротьбі за наше вільне та мирне майбутнє. Бережемо світло в своїх серцях та продовжуємо рух до перемоги!”, – додають в “УЗ”. 

Як передає українська скаутська організація “Пласт”, що сьогодні зранку вогонь горітиме у всіх обласних центрах, що знаходяться під контролем України.

“Ви можете запалити від нього свічечку: на обладнаному для Вогню місці на місцевому вокзалі; на офіційній передачі Вогню вашому місту (слідкуйте за цією подією на сторінках осередків Пласту у фейсбуці та інстаграмі);у найближчому храмі, як тільки пластуни принесуть туди Вогонь”, – йдеться в повідомленні. 

В скаутській організації запевняють, що Вогонь неодмінно занесуть на деокуповані території. 

“Та крім цього ми готуємо невеличкі подарунки для дітей та їх родин, які там мешкають. Тому просимо твоєї підтримки: долучайся до доброго діла і подаруй діткам на деокупованих територіях свято”, – додають в “Пласті”. 

Нагадаємо, вчора, 12 грудня, представники української скаутської організації Пласт принесли Вифлеємський вогонь миру до Свято-Михайлівського Золотоверхого собору. Символ прийдешнього свята Різдва Христового від пластунів прийняв Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви митрополит Епіфаній.

Читайте: Пластуни принесли Вифлеємський вогонь миру до Свято-Михайлівського Золотоверхого собору у Києві (фото)

Фото: Фейсбук сторінка українського скаутингу Пласт

КиївВлада


Автор:
Павло Башинський
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4