Слідчі СБУ викрили, що компанії дружини Медведчука фінансували росгвардію та мвд рф (фото)

Слідчі СБУ викрили, що компанії дружини Медведчука фінансували росгвардію та мвд рф (фото)

Служба безпеки ліквідувала масштабну схему підпільного фінансування російських окупаційних угруповань з боку громадян України. Організатором схеми є дружина підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука, Оксана Марченко.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Служби безпеки України (СБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Оксана Марченко є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства у Ялті, які переводили мільйонні суми на рахунки росгвардії та мвд рф в окупованому Криму.

“Встановлено, що ці компанії платили рашистам нібито за охорону нерухомості Медведчука на території півострову. Крім цього, бізнес-структура Марченко регулярно поповнювала російський бюджет у вигляді сплати податків і зборів”, – розповіли у пресслужбі Служби безпеки України.

Возможно, это изображение 3 человека и в помещении

Загальна сума здійснених платежів на користь країни-агресора становить більше 50 млн у гривневому еквіваленті.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як повідомляється, для реалізації схеми Оксана Марченко зареєструвала у Ялті товариство зі статутним капіталом у понад 1 млрд російських рублів.

“Для його створення вона задіяла активи трьох підконтрольних інвестиційних компаній, які розташовані у Києві. Потім “кримська” фірма підписала відповідні “охоронні” угоди зі структурами росгвардії та мвд рф”, – пояснили у пресслужбі.

Возможно, это изображение 1 человек, на открытом воздухе и памятник

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення рф компанія Марченко продовжила фінансувати бюджет рашистів.

Як додали у Службі безпеці, під час 11 обшуків на об’єктах нерухомості дружини Медведчука, офісах її київських компаній та за адресами проживання їхніх топменеджерів співробітники СБУ виявили документи, комп’ютери, флешки та мобільні телефони із доказами оборудок, печатки та банківські картки, які фігуранти використовували у незаконній діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили про підозру Оксані Марченко та очільниці афілійованої фірми у Криму.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру керівникам трьох київських компаній, причетних до злочинної схеми.

Зловмисникам загрожує покарання до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте: Заступника начальника Центральної ВЛК медсил ЗСУ викрили на хабарях від ухилянтів (фото)

Фото: пресслужба СБУ 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4