“Смуги безпеки”: у ГУР розповіли про те, що відбувається у Бєлгородській області росії

“Смуги безпеки”: у ГУР розповіли про те, що відбувається у Бєлгородській області росії

Легіон “Свобода Росії” та “Російський добровольчий корпус” проводять операцію в Бєлгородській області рф, щоб створити “смугу безпеки” для “захисту українців”. Згідно повідомлень, атаки зазнав район, де розміщується військова частина росіян зі складу ракетних військ стратегічного призначення.

Про це KВ стало відомо з повідомлення “Суспільного” з посиланням на коментар мовнику представника Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрія Юсова.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Юсов зазначив, що на території Бєлгородської області легіон “Свобода Росії” та “Російський добровольчий корпус” проводять операцію для створення “смуги безпеки” для захисту цивільних українців. За його словами, операцію проводять виключно громадяни росії.

“Так, сьогодні “Русский добровольческий корпус” та “Легион Свобода России”, які складаються з громадян РФ розпочали операцію зі звільнення цих територій Білгородщини від так званого режиму Путіна і відсування супротивника з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення”, – сказав Юсов “Суспільному”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він додав, що наразі управління розвідки не коментуватиме безпосередньо плани цієї операції, але, за словами речника ГУР, “завданням і результатом має стати підвищення безпеки і захист українського мирного населення від терористичних атак та обстрілів з боку терористичних угруповань”.

Юсов також зазначив, що наразі інформація про постраждалих уточнюється.

“Єдине, що представники РДК і легіону “Свобода Росії” наголошують на тому, що їх заходи не становлять загрози для цивільного населення, мирних громадян і метою є відсування терористичних угруповань від кордону і звільнення території від режиму Путіна”, – зауважив представник ГУР.

Раніше у понеділок легіон “Свобода Росії” та “РДК” заявили, що “звільнили” Козинку Бєлгородської області рф та зайшли в населений пункт Гайворон.

“Українська правда” звертає увагу на те, що у Грайворонському районі розташована російська військова частина 25624 (у м. Бєлгород-22). Ця частина входить до складу ракетних військ стратегічного призначення рф і є “об’єктом “С”. Це умовна назва для центральної бази зберігання ядерної зброї.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив, що на територію Грайворонського округу нібито зайшла “диверсійно-розвідувальна група ЗСУ”. Він додав, що Збройні сили РФ разом із прикордонною службою, Росгвардією і ФСБ “вживають необхідних заходів щодо ліквідації противника”. Російські джерела в адміністрації Грайворонівського району повідомили російський паблікам про можливу часткову евакуацію прикордонних сіл найближчим часом. 

У телеграм-каналі згаданого легіону він позиціонується як засіб боротьби зі злочинцями при російській владі, щоб покласти край диктатурі кремля.

Читайте: За минулу добу повітряні сили збили 20 ударних БПЛА та чотири крилаті ракети

Фото: ілюстративне, Суспільне / Getty Images

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4