СБУ припинила роботу незаконного сервісу, який дозволяв росіянам анонімно телефонувати в Україну (фото)

СБУ припинила роботу незаконного сервісу, який дозволяв росіянам анонімно телефонувати в Україну (фото)

Поліцейські Києва спільно з СБУ викрили організовану злочинну групу, яка заробляла на несанкціонованому втручанні в роботу електронних мереж. Зловмисники створювали неконтрольовані українськими операторами канали зв’язку та забезпечували з’єднання абонентів різних держав, в тому числі й держави-агресора з абонентами в Україні.


Про це KВ дізналася із повідомлення пресслужби поліції Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно повідомлення пресслужби, до складу злочинного угруповання входило четверо осіб. 

“Слідством встановлено, що організаторкою самої схеми виявилася 26-річна киянка, яка долучила до співпраці уродженку Івано-Франківщини, 1987 року народження, житомирянина, 1986 року народження та мешканця Запоріжжя, 1978 року народження”, – прокоментували у поліції Києва.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що фігуранти забезпечували функціонування неконтрольованих каналів міжнародного зв’язку шляхом організації незаконної схеми з перемаршрутизації голосового трафіку з рф та інших країн світу на територію України. 

“Використовуючи віртуальні сервери, новітні технології IP-телефонії та спеціалізоване програмне забезпечення, учасники злочинної групи налаштували маршрутизацію вхідного голосового трафіку та обходячи центри комутації вітчизняних операторів контролювали такий трафік в інтересах іноземців та громадян рф”, – розповіли у пресслужбі.

В СБУ встановили, що ділки використовували PROXY-сервери, новітні технології ІР-телефонії та спеціалізоване програмне забезпечення.

За наявними даними, щотижня ця незаконна діяльність приносила ділкам до 50 тисяч доларів.

Також зауважили, що за місцями мешкання та роботи спільників проведено обшуки, в ході яких виявлено та вилучено чорнові записи, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та гроші, отримані від незаконної діяльності. 

Відомо, що усім учасникам злочину оголошено про підозри. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років. 

Раніше KВ повідомила, що поліцейські встановили організаторів псевдоінвестиційної компанії та криптообмінної системи, яка здійснювала приховані фінансові операції на території України та рф. У результаті українці вкладали свої гроші, які у подальшому потрапляли у рф.

Читайте: У Києві правоохоронці викрили “шлюбного” шахрая, який створював сайти з організації фейкових знайомств і побачень

Фото: поліція Києва 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Без покарання: суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
12:00 Нещодавно суд закрив одну зі справ щодо “бюджетних розпилів” при здійсненні реконструкції київського зоопарку у зв’язку із закінченням строків давності та звільнив обвинувачену…
Banner
QlU7mDx4