Столична прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення вартістю 7 млн гривень на Стратегічному шосе

Йдеться про частину підвалу житлового будинку (гуртожитку) площею 127,2 квадратних метрів

У столиці Голосіївська окружна прокуратура через суд вимагає повернути державі нежитлове приміщення вартістю понад 7 млн гривень. Прокурори готові довести у суді, що право власності на частину підвалу будинку площею 127,2 кв. м на вулиці Стратегічне шосе було оформлено за фізичною особою незаконно.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Згідно з повідомленням, встановлено що фізична особа незаконно оформила право власності на нежитлове приміщення – частину підвалу житлового будинку (гуртожитку) площею 127,2 квадратних метрів по вулиці Стратегічне шосе. Ринкова вартість приміщення становить понад 7 млн гривень. 

“Право власності оформлене на підставі інвестиційного договору, яким передбачалось, що інвестор проводить ремонт приміщення та благоустрій навколишньої території, а згодом отримує його у власність. Вказаний інвестиційний договір державним підприємством, що є балансоутримувачем приміщення, не укладався”, – зазначили в прокуратурі.

Прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання недійсним інвестиційного договору, скасування рішення про державну реєстрацію та повернення державі нежитлового приміщення по вулиці Стратегічне шосе. Судом відкрито провадження у справі.  

Нагадаємо, Господарський суд Києва ухвали рішення, яким повернув столичній громаді нежитлові приміщення площею понад 1100 квадратних метрів у Подільському районі. Було встановлено, що в 2021 році на це приміщення, яке належало громаді міста, на підставі підробленого судового рішення було оформлено право приватної власності.

Читайте: Прокуратура через суд вимагає повернути державі приміщення по вулиці Тютюнника вартістю понад 2,5 млн гривень

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4