Столична прокуратура розслідує неодноразові прориви магістрального трубопроводу біля ТРЦ «Оушен Плаза»

Столична прокуратура розслідує неодноразові прориви магістрального трубопроводу біля ТРЦ «Оушен Плаза»

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом можливої розтрати бюджетних коштів під час капітальних ремонтів магістральних трубопроводів у м. Києві. Зокрема, розслідування стосується неодноразових проривів та аварій на трубопроводі по вулиці Антоновича біля ТРЦ «Оушен Плаза».

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

У Київській міській прокуратурі розповіли, що починаючи з 2019 року по теперішній час службові особи КП «Київтеплоенерго» неодноразово здійснювали капітальний ремонт, заміну магістрального трубопроводу та проводили гідравлічні випробування по вулиці Антоновича у м. Києві, що в подальшому призводило до регулярних проривів та аварій. 

Як зазначається, мова йде про аварії на трубопроводі у 2019, 2020, 2021 та 2024 роках.

“Згідно з матеріалами слідства, КП «Київтеплоенерго» з 2019 року реалізовує Програму модернізації теплових мереж міста Києва, на яку також виділив кошти Європейський банк реконструкції та розвитку. Так, за час реалізації цієї Програми  було проведено повну реконструкцію понад 300 км тепломереж в місті Києві”, – підкреслили у пресслужбі.

Крім того, у повідомленні наголосили, що 14 та 15 травня 2024 року двічі відбувався прорив вищевказаного магістрального трубопроводу. 

Як інформувала КВ, у січня 2020 року на вулиці Антоновича прорвало магістральний трубопровід. Внаслідок інциденту було затоплено столичний ТРЦ Ocean Plaza. Тоді бійці ДСНС врятували 13 людей: чотирьох з маршрутного таксі, яке потрапило в яму внаслідок підмиву асфальту, трьох – з тролейбуса, що стоїть поруч, і шість – з першого поверху затопленого окропом ТРЦ Ocean Plaza. В результаті 7 людей було госпіталізовано з опіками. З 13 до 16 січня через аварію по вул. Антоновича було частково обмежено рух транспорту, а також змінено низку маршрутів громадського транспорту.

Наступна аварія за цією ж адресою сталася у травні 2021 року – на вул. Антоновича, 176 у Києві сталася аварія трубопроводу, вода залила проїжджу частину.

Ще одне пошкодження теплової мережі на вулиці Антоновича у Голосіївському районі столиці сталося 14 травня 2024 року . Рух транспорту було перекрито. Внаслідок аварії затримувалися автобуси маршрутів №№ 2-М, 38-Д, 27, 52, 60 і тролейбуси №№ 1, 12, 42, 43-К, 42-Д.

Читайте: У столиці на вулиці Антоновича комунальники замінили частину пошкодженої ділянки

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Владислава Олійник

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4