Столична влада заборонила продаж “електронок” у Києві та модернізує процес розміщення МАФів

Столична влада заборонила продаж “електронок” у Києві та модернізує процес розміщення МАФів

У четвер, 13 червня, депутати Київської міської ради ухвалили рішення про вдосконалення у столиці процесу розміщення окремих елементів благоустрою, а саме тимчасових споруд, терміналів, поштоматів, вендингових систем та електричних зарядок. Також, Київрада заборонила продаж електронних цигарок й інших підакцизних товарів в усіх МАФах та кіосках столиці.

Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби Київської міської ради.

Директор Департаменту територіального контролю міста Києва Михайло Буділов розповів, що оренда земельних ділянок для розміщення елементів благоустрою відтепер проходитиме через державні онлайн-аукціони Прозорро.Продажі. За результатами онлайн-аукціонів КП «Київ.Прозорро» укладатиме договори з орендарями, які отримали право оренди земельних ділянок строком на 5 років із можливістю її продовження. Торги через електронні біржі збільшать доходи в бюджет міста в кілька разів. Орієнтовний дохід у 2026 році – близько 1 млрд грн.

«Наразі існує багато проблемних питань щодо розміщення елементів благоустрою. Після реалізації проєкту кількість тимчасових споруд зменшиться в кілька разів. Також буде створений єдиний архетип. І до кожної споруди будуть проведені стаціонарні джерела комунікацій. Це допоможе подолати хаотичне розміщення проводів, що висять на стовпах освітлення, та спростить умови для господарської діяльності підприємців. Крім того, цим рішенням ми врегулюємо процедуру встановлення терміналів, електрозарядних станцій і поштоматів», – розповів Михайло Буділов.

Він додав, що всі підприємці зможуть допрацювати відповідно до терміну, зазначеного в їхній дозвільній документації, а впровадження цього проєкту відбуватиметься протягом двох років.

Також, ЗМІ повідомляють, що Київрада заборонила продаж цигарок, зокрема електронних, а також будь-яких інших підакцизних товарів в усіх МАФах та кіосках столиці. 

“Київська міська рада підтримала проєкт рішення і запровадила нові правила розміщення МАФів, електрозарядних станцій, вендингу, поштоматів, терміналів та пунктів прокату електротранспорту”, – йдеться у повідомленні.

Проєкт рішення, винесений на розгляд депутатів, спочатку не передбачав заборону на торгівлю сигаретами в МАФах. Та під час засідання таку правку вніс депутат від фракції “Європейська солідарність” Олександр Міщенко.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев натякнув, що таке ж рішення про заборону продажу цигарок у МАФах буде прийняте і Верховною Радою. Гетманцев оприлюднив відео голосування столичних депутатів за правку та зазначив, що відповідна норма міститься і в проєкті закону №10346, що днями підтримав комітет парламенту.

Читайте: Київрада присвоїла імена загиблих Героїв двом столичним учбовим закладам

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4