Столичний адвокат підозрюється у дачі хабара НАБУ та САП

Столичний адвокат підозрюється у дачі хабара НАБУ та САП

Адвокату юридичної компанії “Міллер” Олексію Носову повідомили про підозру у спробі дати хабара прокурору САП і детективу НАБУ. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

У САП розповіли, що підозру вручили у середу, 5 червня, за участі детективів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

“Адвокат обвинувачується у пропозиції дати хабаря у розмірі 200 тисяч доларів  детективу НАБУ та прокурору САП за прийняття рішення про передачу кримінального провадження стосовно його підзахисного у справі щодо заволодіння електричною енергією ПрАТ «НЕК «Укренерго» та легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 млн гривень до іншого органу досудового розслідування”, – підкреслили у пресслужбі.

Також додали, що на робочому місці та за місцем проживання адвоката були проведені обшуки.

Деякі ЗМІ повідомляють, що в агенції “Міллер”, на сайті якої Олексія Носова було вказано як партнера та керівника кримінальної та практики економічних і службових злочинів, оголосили про плани розірвати з ним будь-які відносини. Адвокати, представники та інші члени компанії відмовилися виступати захисниками підозрюваного юридично або публічно, але пообіцяли докласти всіх зусиль для встановлення істини та сприяти офіційному розслідуванню.

“Ми будуємо свою компанію на принципах чесності у відносинах з клієнтами та державою. У нашій команді не просто не прийнято порушувати закон, виконуючи професійні обов’язки, це – недопустимо та суперечить усім цінностям, принципам, стандартам та практикам роботи компанії. Ми не підозрювали та не очікували такого від члена нашої команди навіть на рівні слідчої версії”, – заявили у “Міллер”.

Читайте: Заступнику начальника Департаменту КМДА повідомлено про підозру у вимаганні грошей з перевізників

Фото: Носов Олексій

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4