Суд відправив під варту митрополита Павла із заставою у понад 33 млн гривень

Суд відправив під варту митрополита Павла із заставою у понад 33 млн гривень

Колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври, підозрюваному у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні дій рф, суд змінив запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою. Також передбачено можливість внесення застави у понад 33 млн гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Суд задовольнив клопотання прокурора Київської обласної прокуратури та обрав колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі понад 33 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У прокуратурі зауважили, що священнослужитель підозрюється у запереченні збройної агресії рф проти України та порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань (ч. 3 ст. 436-2, ч. 2 ст. 161 КК України). 

“Будучи намісником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Чоловічий монастир Української Православної Церкви, підозрюваний представляв агресію рф як внутрішній громадянський конфлікт. У телефонних розмовах з вірянами своїми висловами він розпалював національну, регіональну та релігійну ворожнечі. Це підтверджено висновками відповідних експертиз”, – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, 13 липня 2023 року СБУ повідомила, що викрила нові факти протиправної діяльності настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла. Задокументовано, що за день до оголошення йому першої підозри від СБУ митрополит дав відеоінтерв’ю одному з вітчизняних ЗМІ. У ньому він заперечив існування України як суверенної держави.

Як інформувала KВ, 1 квітня 2023 року колишньому наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу (Лебедю) вручили підозру. Митрополита Української Православної Церкви (УПЦ) звинувачують у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

Читайте: Тепер офіційно: СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) Павлу (фото, відео)

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб. Згодом, 30 червня, Солом’янський суд Києва продовжив запобіжний захід для митрополита Павла. Його залишили під цілодобовим домашнім арештом ще на два місяці.

Читайте: Суд продовжив домашній арешт митрополиту Павлу до 31 серпня

Фото: Радіо Свобода

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4