Суд відправив голову Броварської РДА Майбоженка під варту на 2 місяці без права застави

рішення прийняв Шевченківський районнний суд

У суботу, 27 квітня, Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Броварської РДА Майбоженку. Посадовця, який 26 квітня скоїв  ДТП з чотирма постраждалими, відправили під варту на 2 місяці без можливості внесення застави.

Про це, як передає КВ йдеться в повідомленні Київської обласної прокуратури та інформації ГУ Нацполіції у Київській області.

“Сьогодні, 27 квітня, у Шевченківському районному суді міста Києва обрано запобіжний захід посадовцю районної військової адміністрації у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці без можливості внесення застави”, – йдеться в повідомленні.

Слідчими Головного управління поліції Київщини повідомлено посадовцю про підозру за ч.2 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. 

Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до 8 років. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 26 квітня 2024 року в Броварах посадовець райдержадміністрації Володимир Майбоженко, перебуваючи за кермом автомобіля, проїхав перехрестя на заборонений сигнал світлофора, виїхав на узбіччя та скоїв наїзд на пішоходів. Внаслідок аварії, постраждало четверо людей, серед них – дворічна дівчинка. Перевірка на приладі Драгер на вміст алкоголю у водія показала 2,31 проміле. Начальник КОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської РДА  буде звільнено. Станом на 27 квітня четверо осіб перебувають у Броварській лікарні інтенсивного лікування. Двоє чоловіків перебувають у тяжкому стані, дівчинка 2,5 років і її мама мають травми середнього ступеню тяжкості. Також 27 квітня посадовцю було повідомлено про підозру.

Читайте: Голова Броварської РДА Володимир Майбоженко збив автівкою людей в Броварах (фото, відео)

Фото: Київська обласна прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4