Сили ППО вночі знищили 16 ворожих “шахедів” та дві керовані ракети

Сили ППО вночі знищили 16 ворожих “шахедів” та дві керовані ракети

У ніч на 18 липня російські окупанти атакували Україну 16-ма ударними БпЛА типу “Shahed-131/136” та трьома керованими авіаційними ракетами. Наші захисники збили всі “шахеди” у межах Київської та ще 4 областей, також знищено 2 ракети.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні командування Повітряних Сил ЗСУ.

Зазначається, що у ніч на 18 липня 2024 року ворог завдав удару 16-ма ударними БпЛА типу “Shahed-131/136” із Курської обл. – рф. та трьома керованими авіаційними ракетами з південного напрямку: двома – Х-59/Х-69 та однією Х-35.

Згідно з повідомленням, радіотехнічними військами було виявлено та здійснено супровід 19 повітряних цілей, до відбиття повітряного нападу залучались мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, підрозділи радіоелектронної боротьби.

“В результаті захисникам неба вдалось уразити усі 16 «шахедів» та дві керовані авіаційні ракети Х-59 у Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Київській та Харківській областях”, – йдеться в дописі.

Більшість цілей знищено на східному напрямку – у зоні відповідальності повітряного командування “Схід”.

Як зазначили у КМВА, під час нічної повітряної тривоги для Києва існувала реальна загроза застосування ворогом БпЛА. Дрони були уражені силами ППО на підступах до міста.

“Відразу зʼявилася інформація щодо начебто падіння уламків в Дарницькому районі Києва. Оперативно було проведено обстеження вказаного району загонами оперативних служб. На щастя – наслідків обстрілу не виявлено. Тож у Києві без руйнувань та потерпілих”, – йдеться у повідомленні.

Читайте: Протягом минулої доби зафіксовано 144 бойових зіткнення, – Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ  https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES 

Також збір коштів для 100 омб здійснюється через благодійну організацію (БО) “Благодійний фонд “Волинь-2014” (код ЄДРПОУ 39374494)

  • Банк одержувача: АТ “Ощадбанк”
  • МФО: 300465
  • Рахунок №: UA493033980000026005300625739
  • Призначення платежу: для потреб 100 омб

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Ірпінь
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачав Ірпінь
09:00 Загальна сума публічних замовлень Ірпеня в липні сягла 44,33 млн гривень. Більше третини цих грошей направили на другу спробу будівництва станції знезалізнення по…
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
09:00 ДБР розслідує факти можливих порушень законодавства при будівництві “апартамент-готелю” на вул. Курганівській (місцевість Звіринець, Печерський район). Наразі слідчі встановили, що ця забудова здійснюється…
Вартість будівництва укриття столичної гімназії “Нивки” зросла вдвічі
Вартість будівництва укриття столичної гімназії “Нивки” зросла вдвічі
09:00 Київ продовжує працювати над забезпеченням навчальних закладів укриттями, але не завжди заявлені плани співвідносяться із наявним фінансуванням. Нещодавно освітнє управління Шевченківського району столиці…
Banner
QlU7mDx4