Тетіїв витратив понад 3 млн гривень на FPV-дрони для ЗСУ

Тетіїв витратив понад 3 млн гривень на FPV-дрони для ЗСУ

Тетіївська громада виклала із місцевого бюджету 3,1 млн гривень, які витратив на закупівлю 160 дронів у ТОВ “Степ Бай Степ Плюс”. Всього із підрядником громада уклала чотири договори на закупівлю FPV-дронів.

Про це, як передає КВ, вдалося дізнатися з аналізу та моніторингу закупівель виконавчого комітету Тетіївської міської ради на майданчику державних публічних закупівель Prozorro.

Так, у лютому виконком уклав договір з ТОВ “Степ Бай Степ Плюс” на придбання 30 FPV-дронів на 603 тис. гривень, де один такий коштує 20,1 тис. гривень. Договір наразі є активним і діє до кінця року. Хоча згідно з оголошенням, дрони мали надійти в раду до 31 травня.  

Цікаво, що через місяць виконком знову замовив в цієї ТОВ ще 30 FPV-дронів на аналогічну суму. Відповідний договір, який також є активним, було укладено 11 березня, а товар мали доставити до 10 травня. 

Згодом 14 березня з цією ж компанію громада укладає ще один договір, вже на суму в розмірі 975 тис. гривень. Цього разу мова йде вже про купівлю 50 FPV-дронів. Вартість одного склала 19,5 тис. гривень. Товар мали доставити до 14 червня. Цього ж дня громада уклала ще один аналогічний договір: на ту ж суму та кількість дронів. 

Про ТОВ “Степ Бай Степ Плюс” відомо, що компанія зареєстрована у Києві з 2021 року на Антона Лівака. ТОВ спеціалізується власне на виробництві повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього устатковання. Статутний капітал складає 5 млн гривень. 

Нагадаємо, що Пристолична сільська рада уклала шість договорів на загальну суму 17,1 млн гривень. Громада придбала 301 дрон у чотирьох постачальників. Всі договори – виконанні. Зокрема, громада придбала 71 квадрокоптер та 230 FPV дронів.

Читайте: Золочівська громада витратила на 24 дрони для ЗСУ більше двох мільйонів гривень

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
ДБР розслідує скандальне будівництво апартамент-готелю на столичному Звіринцю
09:00 ДБР розслідує факти можливих порушень законодавства при будівництві “апартамент-готелю” на вул. Курганівській (місцевість Звіринець, Печерський район). Наразі слідчі встановили, що ця забудова здійснюється…
Вартість будівництва укриття столичної гімназії “Нивки” зросла вдвічі
Вартість будівництва укриття столичної гімназії “Нивки” зросла вдвічі
09:00 Київ продовжує працювати над забезпеченням навчальних закладів укриттями, але не завжди заявлені плани співвідносяться із наявним фінансуванням. Нещодавно освітнє управління Шевченківського району столиці…
На Київщині відкрили перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів “Квіт калини”
На Київщині відкрили перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів “Квіт калини”
17:10 У неділю 25 серпня на Васильківщині відкрили перше в Україні інклюзивне містечко для ветеранів, що отримали суттєві поранення “Квіт калини”. 45 сімей отримали…
Banner
QlU7mDx4