Центр протидії корупції сумнівається в доброчесності заступника голови КОВА

Центр протидії корупції сумнівається в доброчесності заступника голови КОВА

Віталій Власюк, заступник голови Київської обласної військової адміністрації і кандидат на зайняття вакантної посади директора НАБУ (на фото), попав під “гарячу руку” Центру протидії корупції, які висловлюють сумніви в доброчесності претендента.

Про це KВ стало відомо з публікації Центру протидії корупції у Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Власюку згадують часи його адвокатської діяльності, а саме захист скандальної компанії “Алтаюр”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Сьогодні кандидати на зайняття посади директора НАБУ проходять своє перше тестування. Тим часом уже є помітні і не зовсім доброчесні. Трохи докладніше про кожного з них. Віталій Власюк – заступник голови Київської обласної військової адміністрації. Раніше працював адвокатом. Захищав компанію “Алтаюр”, що у 2017-2019 роках надавала сервери для розміщення інформації з реєстру декларацій. У 2017-2019 роках “Алтаюр” надавав сервери для розміщення інформації з реєстру декларацій. Однак, вартість оренди перевищувала вартість самого орендованого обладнання, тому у 2020 році контракт щодо оренди обладнання у “Алтаюр” не було підписано, а самі сервери – арештовані. У теперішній час можливу змову колишнього керівництва НАЗК та компанії “Алтаюр” розслідує НАБУ”, – повідомили в ЦПК.

Також у публікації уточнюють, що з таким вироком компанія не погодилась і подала оскарження. 

“Та й це оскарження суд визнав безпідставним. Адвокат “Алтаюру” Власюк після цього зробив гучну публічну заяву – закликав стерти всю інформацію з арештованих серверів, а саме: мільйони декларацій чиновників”, – додали у публікації. 

Також, заступнику голови КОВА в Центрі протидії корупції закидують й можливу дружбу з адвокатом Віктора Януковича Віталієм Сердюком. 

“Минулого року Власюк опублікував на своїй сторінці у Facebook дружнє поздоровлення з Днем народження Віталія Сердюка – адвоката Віктора Януковича. Проте наразі допис видалено або доступ до нього обмежено”, – йдеться у повідомленні.

Як раніше писала KВ, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 9,924 млн гривень застави Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав одному з учасників організованої групи, яка протиправно заволоділа правом вимоги банківської установи на 128 млн гривень. Йдеться про неназваного в офіційному релізі колишнього начальника відділення Головного слідчого управління СБУ, який зараз обіймає керівну посаду в Центральному апараті Державного бюро розслідувань) ДБР. Про тримання під вартою клопотали детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Читайте: ВАКС обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо заволодіння правом вимоги на 128 млн гривень

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада


Автор:
Анастасія Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4