У Броварах відбулося “Свято Олімпійського прапора” (фото)

У Броварах відбулося “Свято Олімпійського прапора” (фото)

Броварська громада долучилася до святкування старту Олімпіади-2024 у Парижі. На стадіоні “Спартак” відкриття літніх Олімпійських ігор урочисто відзначили підняттям державних прапорів України та Національного олімпійського комітету України. Захід був організований за ініціативи Броварської міськради, Сватівської МВА та НОК України в Луганській області. Під час церемонії вшанували пам’ять загиблих у війні хвилиною мовчання та символічним забігом.

Про це КВ дізналася із повідомлення Броварської міської ради.

“У суботу, 27 липня, на стадіоні «Спартак» у Броварах, відбулась урочиста церемонія підняття Державного прапора та прапора Національного олімпійського комітету України на честь відкриття ХХХІІІ літніх Олімпійських ігор-2024, які урочисто були відкриті 26 липня та триватимуть до 11 серпня у столиці Франції – Парижі”, – йдеться у повідомленні. 

У пресслужбі громади зауважили, що захід відбувся за ініціативи Броварської міської ради, Сватівської міської військової адміністрації Луганської області (на час окупації перебуває в Броварах) та відділення НОК України в Луганській області. 

Варто зауважити, що на цих літніх іграх України бере участь під гаслом Thewilltowin (“Воля до перемоги”). Збірна України цього разу представлена 140 спортсменами в 23 видах спорту із 32, які входять до програми Олімпійських ігор. Всього на Олімпіаді розіграють 329 медалей. 

“Шість спортсменів представлятимуть Київщину, серед них четверо – Броварську громаду: Дмитро Ловчинський (бокс), Аліна Грушина (жіноча боротьба), Людмила Оляновська та Артур Фельфнер (легка атлетика).

Луганську область у складі збірної команди України представлятимуть три  спортсмени: Радомир Стельмах – гімнастика спортивна, Олег Колодій та Анна Письменська – стрибки у воду.

У громаді розповіли. що захід розпочався хвилиною мовчання в пам’ять за загиблими у цій війні: захисниками й захисницями, цивільними й дітьми – усіма, хто віддав свої життя заради вільної і незалежної України.

“Серед почесних гостей «Свята олімпійського прапора» – заступник міського голови Петро Бабич, начальник управління культури, сім’ї та молоді Аліна Ярмоленко, заступник начальника відділу фізичної культури та спорту Михайло Доценко, начальник Сватівської міської військової адміністрація – Олександр Міткевич, уславлені спортсмени Броварської громади, представники легкої атлетки – МСУМК Ольга Голодна, Олександр Корчмід та Сергій Никифоров. Також на свято завітали вихованці та тренери ДЮСШ відділу фізичної культури та спорту та ДЮСШ управління освіти і науки”, – додали у пресслужбі.

Зокрема, із них з вітальним словом до присутніх звернулися заступник міського голови Петро Бабич, начальник Сватівської МВА Олександр Міткевич, очільниця Шульгинської СВА Старобільського району Наталія Петренко. Вони привітали присутніх з початком Олімпійських ігор і побажали вдалих виступів нашим спортсменам в Парижі та скорішої перемоги України над ненависним ворогом.

“Право підняти Державний прапор України було надано вихованцям броварського СК «Атлет» Ярославі Обручковій та Дмитру Божку, а Олімпійський – вихованцям СК «Воїн» Мілані Ільясовій та Кирилу Запеці. І на завершення – символічний забіг на одне коло стадіону, в якому взяли участь всі охочі і подарунки для наймолодших учасників – олімпійські щоденники і зошити”, – резюмували у пресслужбі. 

Нагадаємо, що представниця Броварської громади Аліна Грушина-Акобія здобула ліцензію на участь в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі. Ця новина стала досягненням для всієї борцівської спільноти, її тренера Олександра Кутакова та України. Після скандального нечесного суддівства на Чемпіонаті світу та численних скарг, ліцензію таки вдалося відновити завдяки перерозподілу квот після дискваліфікації спортсменів з росії та білорусі. 

Читайте: Чотири представники Броварської спортивної спільноти представлятимуть громаду і країну на Олімпійських іграх, — Сапожко

Фото: сайт міськради

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4