У Бучанській та Бориспільській громаді плануємо будувати сміттєпереробні заводи, – Володін

У Бучанській та Бориспільській громаді плануємо будувати сміттєпереробні заводи, - Володін

Вже у 2022 році планується розробка проєктно-кошторисної документації для будівництва двох сміттєпереробних комплексів у Київській області. Вже визначено локації, де вони будуть розташовані, – у Бучанській та Бориспільській громадах.


Про це KV стало відомо з інтерв’ю очільника Київської ОДА Василя Володіна.


Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“У наступному році ми плануємо розробити проєктно-кошторисну документацію на будівництво двох сміттєпереробних комплексів. Я вважаю, що за цим майбутнє. Але коли ми розглядаємо питання такого будівництва, усі світові інвестори, з якими я зустрічався, задають два питання – гарантоване завантаження сміттям та тарифи. Я спілкувався із мерами міст, ми проаналізували карту області і визначили дві локації – Бучанська та Бориспільська громади. Тут важлива також невелика відстань до Києва, аби підключити столичних перевізників, довантажити там, де не вистачатиме обласного сміття”, – каже він. 


Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

За його словами, після виготовлення проєктів буде змога говорити з інвесторами не про глобальні плани та космічні кораблі, а про конкретні дії та кошторис. 


“Бажаючих є багато. Але друге питання – тарифи. Це бізнес із довгостроковою перспективою, і інвестори хочуть розуміти стабільність тарифу. На жаль, у наших громадах, це політичне питання. Але одночасно це відповідальність усіх рівнів влади, і ми будемо це питання контролювати”, – завершив він. 


Нагадаємо, як раніше писала KV, Влада столичного регіону запланувала будівництво заводів із переробки сміття. Комплекси планують розташувати у Бородянці, Баришівці, Фастові, Сквирі, Миронівці та селі Ясногородка. Про це йдеться у перспективному документі розвитку Київщини – Схемі планування територій.


Читайте: Сміття і політика: екоактивісти заблокували полігон на Бориспільщині через київські відходи


Фото: KV


КиевVласть

Автор:
Вероника Злацкая
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4