У Києві на Трухановому острові висадили 3 тисячі сіянців сосни

У Києві триває весняне озеленення. На Трухановому острові було висаджено 3 тисячі сіянців сосни. Крім того, протягом тижня столичні зелені зони поповнилися кленами та липами, а у Наводницькому парку на Печерську висадили понад 20 кущів бузку.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні КО “Київзеленбуд”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зауважили зеленбудівці, висадили 3 тисячі сіянців сосни на Трухановому острові та заліснили 0,4 га території працівники комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району.

Зазначається, що також протягом тижня столичні озеленювачі висаджували дерева та кущі у міських парках та скверах. Тож зелені зони поповнилися:

  • кленами та липами;

  • кущами чубушника, спіреї, магонії, керії, гібіскуса, жимолості. За підтримки меценатів, було висаджено понад 20 кущів бузку в Наводницькому парку, що у Печерському районі столиці.

Протягом 2023 року, зауважили зеленбудівці, в міських парках, скверах та на бульварах висадили понад 8 тисяч дерев, майже 80 тисяч кущів та 6,5 мільйонів квітів.


Зазначимо, у липні 2023 року своє крісло покинув багаторічний очільник КО “Київзеленбуд” Олексій Король. У жовтні того ж року Київський міський голова Віталій Кличко призначив нового голову комунального об’єднання, ним став Бахмат Юрій.

Нагадаємо, у столиці почали  квітнути сакури та магнолії. Найперші розквітли у Дніпровському та Деснянському районах, втім скоро цвітінням можна буде помилуватися в усіх районах Києва. 

Читайте: У Києві розквітли сакури та магнолії (локації)

Також цієї весни можна побачити цвітіння тюльпанів у центрі міста, зокрема на Майдані Незалежності, Європейській площі, Пейзажній алеї, в парку ім. Т. Г. Шевченка, поруч із Міністерством закордонних справ України.

Читайте: У столиці розквітли тюльпани (локації)

Фото: ілюстративне, відкриті джерела

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4