У Києві погіршилась якість повітря, містянам радять обмежити перебування на вулиці

У Києві погіршилась якість повітря, містянам радять обмежити перебування на вулиці

У столиці станом на 13:00 9 лютого спостерігається погіршення якості повітря, спричинене підвищенням концентрації пилу. Причиною є сукупність метеорологічних факторів, зокрема низька швидкість вітру.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської адміністрації з посиланням на Управління екології та природних ресурсів КМДА. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У повідомленні зазначається, що водночас перевищення гранично допустимих концентрацій всіх речовин, за якими здійснюється спостереження, не зафіксовано. Радіаційний фон перебуває в нормі. 

До поліпшення ситуації зі станом повітря рекомендовано закрити вікна, обмежити перебування на вулиці, пити багато води та якщо є очищувач повітря, увімкнути його на максимум.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У КМДА повідомили, що за даними пунктів моніторингу ситуація наступна:

Правий берег

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою: проспект Правди, 64-Г загальний індекс якості повітря – 58 (середній рівень забрудненості). Радіаційний фон при контрольній нормі у 0,26 мкЗв/год становить 0,11 мкЗв/год.

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою проспект Перемоги, 97 загальний індекс якості повітря – 77 (високий рівень забрудненості).

Лівий берег

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Харківське шосе, 7/1 загальний індекс якості повітря – 77 (високий рівень забрудненості). Радіаційний фон становить 0,10 мкЗв/год.

На стаціонарному пункті моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Архітектора Вербицького, 26 загальний індекс якості повітря – 79 (високий рівень забрудненості). Радіаційний фон становить 0,10 мкЗв/год.

Нагадаємо, у Києві з січня 2023 року діє мережа із семи високоточних пунктів спостережень за станом атмосферного повітря європейського зразка. На додачу до п’яти наявних місто встановило ще два пункти – на проспекті Перемоги, 97 у Святошинському районі та на вулиці Китаївській, 22 у Голосіївському районі столиці.

Читайте: У КМДА заявили, що минулого року лише близько 4% часу якість повітря у Києві була низькою

Фото: Київська міська рада

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4