У Києві викрили схему рейдерського захоплення автостоянок та гаражних кооперативів (фото, відео)

У Києві викрили схему рейдерського захоплення автостоянок та гаражних кооперативів (фото, відео)

У столиці правоохоронці викрили злочинну організацію, яка шляхом підроблення документів та погроз захоплювала чуже майно. Організував групу киянин, який разом зі спільниками на основі підробок міняли керівництво кооперативів та реєстрували їх на підставних осіб. Надалі шахраї здійснювали фіксацію змін у державних реєстрах та силою захоплювали підприємства. Наразі повідомлено про підозру 15 членам угруповання.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби  ГУ Нацполіції України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що організував діяльність групи 34-річний мешканець столиці. До “справи” фігурант залучив інших співучасників, дії яких особисто контролював та координував. Учасники угруповання займалися незаконним відчуженням майна київських кооперативів, а саме автогаражів і стоянок для транспорту.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Зловмисники на підставі підроблених установчих документів здійснювали фіктивну зміну керівництва ряду кооперативних об’єднань на підконтрольних осіб. У подальшому фігуранти приватизовували незаконно отриману нерухомість і вносили зміни до офіційних державних реєстрів. Після цього представники силового блоку здійснювали фізичне захоплення переоформлених будівель, споруд, земельних ділянок та об’єктів будівництва”, – повідомили в Нацполіції.

В ході досудового розслідування зібрані докази щодо причетності шахраїв до шести епізодів протиправної діяльності. Також правоохоронці провели 50 обшуків за місцями проживання фігурантів, в офісних приміщеннях і транспортних засобах.

Було затримано та повідомлено про підозру лідеру злочинної організації та її 14 учасникам. 

Членам злочинної організації інкримінують:

  • ч. 3 ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації);

  • ч. 1 та 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);

  • ч. 3 та 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів підозрюваним. Проводяться заходи щодо повернення нерухомості законним власникам.

За скоєне членам злочинної організації може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.


Нагадаємо, правоохоронці затримали групу з 5 осіб, які представлялися співробітниками поліції та займалися розбоями, грабежами та вимаганням грошей. За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру п’ятьом учасникам злочинної групи.

Читайте: У Києві викрили схему привласнення державних приміщень на суму близько 24 млн гривень

Фото:  ГУ Нацполіції України

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4