У Києві запустили пілотний проект соціального таксі для дітей з інвалідністю

У Києві запустили пілотний проект соціального таксі для дітей з інвалідністю

У столиці запустили пілотний проект соціального таксі для перевезення дітей з інвалідністю до реабілітаційних центрів, медичних шкіл, спеціальних навчальних закладів. 


Про це KV стало відомо із повідомлення пресслужби Київської міськдержадміністрації (КМДА). 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 


“Це унікальний проект не тільки в Києві, а й в Україні. І норм, стандартів, як це має працювати, також немає. Саме тому проект працюватиме в пілотному режимі. Щоб зрозуміти потребу, кількість годин, розробити якісну логістику. У нас майже 12 тисяч дітей з інвалідністю. З них – близько 5 тисяч потребує послуги соціального таксі. Поки що соцтаксі буде перевозити 170 дітей з інвалідністю. Це діти, які мають рухові порушення, ментальні, тобто ті, через які вони не можуть пересуватися у громадському транспорті. За місяць ми підіб’ємо попередні підсумки та хочемо вже закласти послугу соціального таксі в міський бюджет на наступний рік і розширити кількість дітей-учасників проекту”, – повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм


Вона додала, що проект у режимі “пілота” буде працювати до нового року. Також складність реалізації проекту полягає в тому, що ринок виявився не готовим для надання такої послуги. Перевезення відбуваються силами комунальної організації “Київмедспецтранс”, яка переобладнала автомобілі швидкої медичної допомоги спеціально під транспортування людей з інвалідністю. Також під час перевезення із дитиною перебуває супроводжуюча особа. Персонал таксі навчений надавати першу домедичну допомогу та має в наявності відповідний набір ліків.


Наразі використовується 12 автомобілів: 10 седанів і 2 карети, які обладнані спеціальними кріпленнями для крісел колісних. Також є кілька резервних автомобілів, які за необхідності можуть вийти на маршрути. 


Реалізація послуги відбувається у відповідності до міжнародних стандартів та європейських практик.


Читайте: Віталій Кличко: “Столиця продовжує збільшувати кількість тестувань, оскільки все більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу”


Фото: КМДА

КиевVласть

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4