У Києво-Печерській лаврі відкрили програму для реабілітації військових та військовополонених (фото)

У Києво-Печерській лаврі відкрили програму для реабілітації військових та військовополонених (фото)

У Національному заповіднику “Києво-Печерська лавра” запровадили програму для військових та військовополонених “Духовне відновлення у Києво-Печерській лаврі”. Вона має на меті моральну та духовну підтримку захисників після найважчих випробувань війни.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Національного заповідника Києво-Печерська лавра.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Один із компонентів програми “День у Лаврі для військового” передбачає занурення її учасників у культурно-історичний простір Києво-Печерської лаври через спілкування, подорожі, екскурсії у супроводі науковців: мистецтвознавців, істориків, археологів, пам’яткознавців, культурологів, а також молитву із духовними наставниками”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Програма вже працює, до Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” завітали військові медико-соціального центру Циблі, який опікується реабілітацією бійців після воєнних дій.

Під час візиту військові у супроводі лекторів-екскурсоводів відвідали ключові пам’ятки Лаври, включно із  печерами та церквою Спаса на Берестові, зустрілися із блюстителем Ближніх печер. Також військові відвідали Митрополичий сад, де їм провели лекцію-екскурсію в історію археологічних досліджень на території Лаври.

“Розповідь про багату культурну спадщину вразила військових, і, проявляючи неабиякий інтерес до артефактів минулого, вони зазначили: “Тепер ми розуміємо за що ми воюємо””, – розповіли в заповіднику.

Нагадаємо, Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” разом з Міністерством культури та інформаційної політики розробили порядок надання доступу до Успенського собору та Трапезної церкви та їх використання при здійсненні богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій. Зокрема, релігійна організація, яка хоче відспівати захисника має укласти договір з Заповідником та надати клопотання від керівників відповідного відомства.

Читайте: Мінкульт розробив порядок відспівування загиблих воїнів у храмах Лаври

Як інформувала KВ, комісія з приймання-передачі держмайна Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” завершила свою роботу 5 червня. Проте в УПЦ не захотіли у триденний термін передати ключі від усіх 79 об’єктів у Нижній лаврі та залишити монастир. 6 червня Національний заповідник “‎Києво-Печерська лавра” направив до Свято-Успенської Києво-Печерської лаври (чоловічого монастиря) УПЦ вимогу про невідкладне звільнення всіх культових будівель державної власності.

Читайте: Монастирю УПЦ Києво-Печерської лаври направлено вимогу негайно звільнити всі культові будівлі 

Фото: Національний заповідник Києво-Печерська лавра.

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4