У Київській області встановлено рекорд за кількістю хворих на COVID-19, – директор департаменту охорони здоров’я КОДА

У Київській області встановлено рекорд за кількістю хворих на COVID-19, - директор департаменту охорони здоров'я КОДА

Станом на 21 жовтня у Київській області виявлено 253 випадки захворювань на коронавірус. При цьому кількість лікарень, де приймають хворих, було збільшено до 18, а заповненість ліжок у стаціонарі становить трохи більше половини відсотків. 


Як стало відомо KV, 21 жовтня відбувся он-лайн брифінг щодо поточної ситуації із захворюванням на коронавірус в Київській області, який провела директор департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації Олена Єфіменко.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 


Вона зазначила, що за останню добу було встановлено рекорд по кількості випадків хворих на коронавірус у Київській області – 253. Померло п’ять захворілих. При цьому, з початку епідемії, в області зроблено майже 135 тисяч ПЛР-тестів, лабораторно підтверджено 13 419 випадків. Ще 29 тисяч знаходяться під спостереженням медиків. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм


Кількість перепрофільованих закладів охорони здоров’я, де приймають хворих на коронавірус, було збільшено до 18. Збільшено також кількість точок доступу кисню та ліжок у стаціонарі. Працює 52 медичні бригади, а заповнено всього 54% наявних ліжко-місць. 



Нагадаємо, як раніше писала KV, за даними облздраву, показники захворюваності станом на 16 жовтня продовжують зростати. Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) відправила до червоної зони місто Васильків та увесь Бориспільський район, а майже усі комунальні освітні заклади – на канікули. Ліжок, апаратів ШВЛ та персоналу вистачає, аби боротися із хворобою, зазначають в обласному ДОЗі, але хворих, що перебувають вдома та на стаціонарах, та пацієнтів із підозрою на ковід більшає. 


Читайте: Коронавірус на Київщині: після карантину повернулися до навчання 19 обласних шкіл


Фото: KV

КиевVласть

Автор:
Вікторія Білоус, Інна Міхно
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4